Jump to content

Bízz jobban magadban

2020. 05. 08. 15:43

Mitől lesz valaki magabiztos? Lehetne sorolni, de mi inkább azt soroljuk, mit nem csinál egy magabiztos ember.

Ne használj kifogásokat!

Mindent meg lehet magyarázni – de nem érdemes. Ha hibázol, kérj elnézést! Ha nincs időd, vagy nem vagy elég jó valamiben, ne hivatkozz rá, hanem oldd meg, hogy legyen időd arra, amire kell, és elég jó legyél abban, amit csinálsz!

Ne kerüld el az ijesztő dolgokat!

Ne élj félelemben – ami nehéznek tűnik, és ezért megijeszt, éppen arra való, hogy legyőzd, ezáltal még magabiztosabb legyél, és fejlődhessen a személyiséged.

Ne várd állandóan a megerősítést!

Inkább koncentrálj arra, amerre haladnod kell!

Ne halogass!

Van olyan, hogy megfelelő idő? Általában nincs, úgyhogy ne várj rá. Jobb ma végrehajtani egy jó tervet, mint majd valamikor végrehajtani egy nagyon nagy tervet.

Ne légy mások véleményének megszállottja!

Fontos, hogy figyelj mások véleményére, de még fontosabb, hogy eldöntsd, kiknek adsz a szavára. Figyelj a negatív kritikára is, de ne hagyd magad visszahúzni!

Ne ítéld meg az embereket!

Nem kell megsérteni senkit vagy kibeszélni a háta mögött, sok idő és figyelem kell, hogy valakit tényleg megismerj. Magaddal foglalkozz!

Ne foglalkozz a forráshiánnyal!

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a forráshiány megakadályoz a terveidben, de ez nem feltétlenül igaz. Aki magabiztos, nem az esetleges kudarccal foglalkozik, hanem kreatív megoldásokon gondolkozik, és a legapróbb forrást is bevonja.

Ne csak kedves emberekkel találkozz!

A minőséget keresd az emberi kapcsolataidban (is), és ne felejtsd el, hogy nem lehet mindenki sikeres.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)