Jump to content

Vigyázz, ne hajtsd túl magad

2020. 05. 07. 12:47

A sok munka, anyagi jólét, karrier, biztos jövőkép nem minden, ha az ember “belepusztul”.

Egykedvűség, közömbösség, eluralkodó elégedetlenség. Ha ezeket tapasztalod, vagy lépj vissza egy lépést, vagy LÉPJ KI! Foghatod a tél közepén a tavaszi fáradtságra, de te is tudod, hogy értelmetlen. Húzhatod, halaszthatod, mindannyian tudjuk mi a vége: vagy teljesen kiégsz, vagy elhagyod a süllyedő hajót, amire azt hiszed, hogy az életed, közben pedig csak egy nagy semmi. Mert ha nincs kiegyensúlyozottság, boldogság, motiváció, akkor a fene megette az egészet.

A kiégési szindróma (angol kifejezés, a burnout syndrome-ból) azt a tünetegyüttest jelöli, amely hosszú távú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében jön létre, fizikai-érzelmi-mentális kimerüléssel jár, és elsősorban azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, humán területen dolgoznak, vagy akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára vagy azonosulásra van szükségük.

A lehetőségek tárháza végtelen, mindig van választásod, mindig van egy másik út, mindig van újabb és újabb lehetőség. Olyan nincs, hogy nincs. Olyan nincs, hogy semmi nincs. Olyan nincs, hogy lehetetlen. A korlátokat az elméd szabja, a határokat a gondolataid és a gátlásaid húzzák meg.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)