Jump to content

Hasznos szokások hétvégére

2020. 05. 06. 15:38

Te mit csinálsz hétvégén? Itt van tíz példa, hogy mivel töltik a szombat-vasárnapot azok, akik nagyon sokat elértek. Koránkelés, kirándulás, ukulele, gondolkodás és egyebek.

A Disney-elnök korán kel

Robert Iger minden reggel fél ötkor kel. Minden reggel, szombaton és vasárnap is. A kutatások szerint az agyunk az ébredés utáni két és fél órában a legélesebb, és bár ez valószínűleg a délutáni kelés után is így van, addigra már lehagynak a korán kelők.

Franklin tervezett

Benjamin Franklin minden reggel megkérdezte magától: mi jót tegyek ma? A sikeres emberek tudják, hogy a napi célok nem csak a hétköznapokban fontosak, úgyhogy hétvégén sem csak úgy eltöltik a napokat.

A négyórás munkahét c. könyv szerzője fókuszál

Divatos kifejezés a multi-tasking, de az emberi hatékonyságot rontja, ha egyszerre tíz dolgot csinálsz. Timothy Ferris azt javasolja, legfeljebb két feladatot végezz el naponta, az hatékonyan fog menni.

Richard Branson ad a világnak

Könnyen adakozik, akinek van pénze, mondhatjuk, de azért elsősorban ez is szemlélet kérdése. A Virgin-milliárdos Bransonnak rengeteg jótékonysági projektje van – hétvégén többet tud velük foglalkozni.

Vogue-főszerkesztő nem punnyad

Anna Wintour mindennap egy órát teniszezik. Ép testben ép lélek, ugye, meg ép elme, tesszük hozzá. Szóval a mozgás nagyon fontos.

A 20. század legsikeresebb befektetője a hobbijával foglalkozik

Warren Buffett ukulelén játszik. A milliárdossá válás titka persze nem feltétlenül az ukulele, de az fontos, hogy legyen hobbid, hogy jól érezd magad, kiélhesd a kreativitásod, megnyugodj. Hétvégén több időd lehet a hobbidra is.

Steve Jobs tudta, mi fontos igazán

Fontos a munka és a pénz – de nem kevésbé fontosak az emberi kapcsolatok, a család, a barátok. Hétvégén több lehetőség van velük együtt lenni, használd ki.

Bill Gates végiggondolja a hetet

A Microsoft-alapítója és a világ leggazdagabb embere szerint a sikereknél is fontosabb, hogy tanuljunk a kudarcból. A hétvége tökéletesen alkalmas arra, hogy végiggondold, mi az elmúlt hét tanulsága, és mit kell jobban vagy másként csinálnod hétfőtől.

Oprah Winfrey csöndben van

A legendás – és befolyásos, valamint roppant gazdag – amerikai műsorvezető naponta kétszer húsz percet csendben ül. Munkanapokon is hasznos, ha néha kicsit megpihensz, meditálsz, utána frissebb és hatékonyabb leszel, de ha hét közben nem megy, legalább hétvégén szakíts rá időt.

A Twitter-alapító vezérigazgató túrázik és stratégiát készít

Jack Dorsey hétfőtől péntekig tizenhat órás munkanapokat nyom. Szombaton viszont kirándul, vasárnap pedig végiggondolja a múlt hetét, és kitalálja, mit és hogyan fog csinálni a következőn.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)