Jump to content

Egyszerű de egészséges reggeli tippek

2020. 01. 23. 20:50

A reggeli státusza évről évre változik, a dietetikus és a táplálkozási szakértők szerint most éppen ez a nap legfontosabb táplálkozása. Mivel nekünk fontos az egészséged, ezért mondunk 3+1 tippet, amivel egyszerűen és gyorsan elkészíthető egészséges reggelivel indíthatod a napod.

 

 

A W.K. Kellogg által nemrég készült kutatás szerint hiába tudjuk, milyen egy tökéletes reggeli, annak elkészítését túlságosan időigényesnek tartjuk, így a rohanós hétköznapokban inkább meg sem próbálkozunk tápanyagban gazdag ételekkel. Viszont vannak okosság, amiket ha betartasz, jót és finomat ehetsz a nap első étkezésére:

Legyenek otthon jó alapanyagok!

A gabonapelyhek, az aszalt gyümölcsök és olajosmagvak és egy kis tejtermék vagy növényi ital hozzáadásával számtalan variációban, elkészíthetők kábé 2 perc alatt. Ráadásul ezek az alapanyagok sokáig eltarthatók.

Turmixolj!

Nincs is egyszerűbb ennél: turmixolj össze valamilyen idénygyümölcsöt, joghurtot, gabonapelyhet és már kész is a vitaminokban, rostokban és fehérjében gazdag reggeli.

Mindig legyen a mélyhűtőben pár zacskó fagyasztott gyümölcs arra az esetre, ha nem tudsz elmenni a piacra. Arra viszont figyelj, ha már egyszer kiolvadt, ne fagyaszd vissza.

Készítsd be este a hűtőbe és mire felkelsz, kész is a reggeli!

A chiamag, a köles és a quinoa is főzés nélkül elkészíthető. Ha már este összekevered ezek valamelyikét egy kis tejjel, növényi itallal vagy joghurttal és zárható kis üvegben vagy dobozban a hűtőben hagyod, éjszaka megszívják magukat a szemek, reggel pedig egy-két keverés után, némi gyümölcs hozzáadásával már meg is van a vitaminokban gazdag reggelid.

B-terv: Egy jó müzli mindig megmenti a reggeleket!

Amikor végképp semmi időd sincs reggel, jól jöhet, ha van otthon pár doboz szuper egészséges és tápláló müzli, amit ha tejjel, joghurtottal vagy gyümölcslével fenöntesz, meg is kapsz egy teljes tápértékű reggelit.

Viszont olyat müzlit válassz, amelyekben megtalálsz mindent az első pontban felsorolt összetevők közül.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)