Jump to content

Szokások, amiket építs be a mindennapjaidba

2019. 11. 20. 23:35

Minden fejben dől el – szokták mondani. Viszont van ennek egy első lépése: tégy rendet a fejedben, és ne hagyd hogy mocskos lábbal átgázoljanak az elméden!

Az egészség nem csupán a fizikai, testi egészséget jelenti, hanem a mentális egészséget is. Az is nagyon fontos, legalább annyira, ha nem jobban. Különben pedig hogy lehet fizikálisan egészséges az, aki idegroncs a körülötte eluralkodó stressztől, negatív hatásoktól, bosszantó dolgoktól? Sehogy! Ezért most figyelj!

Optimizmus, csökkentett stressz és pozitív gondolkozás

Ezzel majdnem magába foglaltuk egész cikkünk lényegét. Az optimizmus nem azt jelenti, hogy elbagatellizáljuk az előttünk álló kihívásokat, vagy egyszerűen szarunk bele az egészbe, hanem, hogy eleve pozitív energiákkal vágunk neki a leküzdésének. Konkrét példákat azért nem akarunk írni, mert az ember hajlamos levetíteni csak arra, így a többi felett egyszerűen elsiklunk.

Bill Gates például meg van győződve róla, hogy ha csak azokkal törődik amire behatása van, akkor sokkal sikeresebb, bármibe is kezd bele. A konkurencia piaci játszadozását és a váratlan baleseteket azért nem veszi figyelembe, mert nincs behatása rá. Nem tud semmit tenni ellene, szép szóból ezek nem lesznek semmisek, viszont ehelyett a saját fölényével foglalkozik, így marad a csúcson ennyi idősen is.

Az út is fontos, nem csak a cél

Semmi nem jön létre 1 nap alatt. Nagyon sokszor kell elbukni és újra felállni ahhoz, hogy elérd a célt, de eközben fontos megtalálnod az élvezetet benne. Élvezd, hogy van akadály, és a sikerélményt ami ezután jön. Ha a világ felfedezői feladták volna, ezt a cikket most nem látnád.

Ne csak a cél érdekeljen, hanem találd meg az örömöt magában az útban is.

– állítja Bagdi Bella.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)