Jump to content

Tippek hatékony munkához

2019. 10. 20. 12:10

Mit kell tenned ahelyett, hogy még pár órával kitolod a munkaidőd?

Gazdálkodj jobban az időddel!

 Azzal kezdj, ami a legsürgősebb és legfontosabb – nem nagy ötlet, mégis gyakran nehéz tartani magunkat hozzá. Ha amúgy nem tart sok óráig a feladat, megteheted, hogy addig kikapcsolod a telefonod, nem nézed meg rögtön a bejövő e-maileket, hogy jobban tudj koncentrálni. Ha szabsz magadnak egy ésszerű határidőt, amit tartani is akarsz, még jobb.

Gépelj gyorsabban, használj billentyűkombinációkat!

Ha olyan a munkád, hogy sokat kell gépelned, egyáltalán nem mindegy, milyen sebességgel tudsz gépírni. Nem ufonauták, akik több mint két ujjal gépelnek, csak megtanulták, hogy kell. Te is gyakorolhatsz, a typing.com remek iskola.

Azt az esetet leszámítva, ha kifejezetten élvezet jelent neked a legördülő menüben kattintgatni, bátran használt a gyorshivatkozásokat.

Használj makrókat!

Úgy érzed, egy robot is meg tudja csinálni a feladatot, mert gyakorlatilag ugyanazt csinálod újra és újra? Igazad van, de akkor csináltasd is meg vele! A robotot makrónak hívják, nem fog elfáradni, terheld nyugodtan.

Inkább telefonálj!

Van, amikor fontos, hogy írásban is meglegyen a válasz vagy az utasítás, de sok esetben megszokásból írunk e-mailt, miközben egy félperces telefonnal sokkal gyorsabban lehetne tisztázni egy adott kérdést, hogy aztán haladhassunk is tovább. Jó módszer, próbáld ki!

 
(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)