Jump to content

Stresszlevezető tippek

2019. 10. 03. 20:35

A stressz a hétköznapok velejárója. Szinte már észre sem vesszük, hogy ver minket az ideg, és frusztráltabbá válunk, mindeközben környzetünket tesszük vele tönkre. Van jótékony hatása, például teljesítménynöveléshez, a teherbíró képesség növeléséhez, a határok megismeréséhez tökéletes, de a rendszeres stressz egészségkárosító hatásai mellett a kapcsolatainkat is hazavághatja.

Az elsődleges problémaforrás az állandó sietség, és az, hogy az időbeosztásunk konkrétan több sebből vérzik. Ha pedig mégis szorítunk időt egyéb programokra, vagy egy kis kikapcsolódásra, mi magunk gyakran kimaradunk az egészből, akkor sem törődünk magunkkal. Nincs énidő, nincs relax, csak az örökös rohanás. Állj meg néha pár percre. Most például olvasd el az alábbi 5+1 tippet ahhoz, hogy kontrolláld a kezelhetetlen hétköznapokat.

Sportolj sokat!

Ha sporttal indítasz a feltöltődés mellett a felgyülemlett feszkó is lemegy rólad. Felgyorsul a vérkeringés, endorfin termelődik és energetizál. Tehát a mentális egészséged mellett a fizikai erőnlétedet is jelentősen javítani tudod.

Zöld teát fogyassz!

A napi egyik kávédat cseréld le egy zöld teára. Számos jótékony hatása mellett mentális egészségedre is hat, ugyanis fogyasztásával könnyebb relaxáció, antioxidáns tartalom, kevesebb szorongás is lehetséges.

Kelj fel néha a monitorod elöl!

Egyáltalán nem lesz gyorsabban befejezve az adott feladat, ha nem kelsz fel. A produktivitásod szinten tartása vagy javítása érdekében szükséges néha felfrissülni, úgyhogy kelj fel a számítógép elöl, mászkálj kicsit, beszélgess az éppen nem melózó kollégákkal. Ráadásul nem csak a produktivitásod miatt tökéletes a módszer, hanem nem is álmosodsz egy monoton feladat kellős közepén.

Néha nemet kell mondanod!

Ha belenézel a naptáradba és már így is zsúfolt, kénytelen vagy nemet mondani néha. Emiatt ne érezd szarul magad, teljesen természetes, mindenkinek 24 órából áll egy nap.

Használj illatokat!

Elsőre azt gondolnád ez nem túl férfias, de tévedsz! Vannak gyártók, akik kimondottan irodai alkalmazásra gyártanak (férfiaknak is!) illatosítókat, és vannak egészen férfiasak is. Olyat válassz ami nem zavaró, és megnyugtat.

Pozitív emberekkel vedd magad körbe!

A negatív energiavámpírokat tarts távol magadtól! A legrosszabb amit tehetsz, hogy beleugrasz abba a negatív hullámba amit ő minden nap meglovagol, és csak tolhatja a kollégákra a szart. Mennyire rossz neki, hány ember halt meg tömegmészárlásban, milyen celeb küzd rákkal, mennyi pénzt loptak a politikusaink blablabla… Kell ez neked?

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)