Jump to content

A világ legjobb kempingjei

2019. 06. 14. 21:18

Bár vannak még hagyományos kempingek, egyre nagyobb teret hódít ennek a kikapcsolódási formának a “luxusváltozata” is, a glamping. A természetközeli élmény nagyjából ugyanaz, csak a körülmények sokkal jobbak. Mutatunk is rögtön legalább ötöt a világ különböző tájairól, ha kedvet kapnál egy kiruccanáshoz, reggeli madárcsicsergéssel körülvéve.

India, Jaipur – Aman-i-Khas

Az Aman Resorts luxus szállodalánc a hagyományos városi ötcsillagosokat már profi szintre emelte. Úgy tűnik, nagyon ráéreztek mire van igény, mert a glamping műfajjal is megpróbálkoztak, és egyre népszerűbbek.

A 10 sátorból álló tábor mindegyikében franciaágy, légkondi és egyéb kényelmi funkciók várják a gazdagokat, míg kint szinte mindenkire jut egy segítő, akikkel bebarangolható a vadon. Ragadozókból nincs hiány, tigrisek, hiénák és krokodilok “leselkednek a vendégekre”, úgyhogy van látnivaló és izgalom jócskán.

Szlovénia, Bled – Garden Village Bled

A szlovéniai Bled -i tónál turisták százai töltik szabadidejüket, és úgy gondoljuk a festői környezet meg is érdemli azt, hogy írjunk róla. Hát még a hozzá tartozó glamping: a Garden Village Bled a Július-Alpok erdeinek mélyén, 23 szálláshellyel, a családi faházaktól a sátrakig, nagyjából mindent tartalmaz amire egy kényelmes és gazdag kalandozónak szüksége lehet.

Saját minifarmmal is rendelkezik az ökoszálloda, így az ebédhez és vacsorához is saját termesztésű, frissen szedett alapanyagokkal tudnak kedveskedni. Igazi aktív pihenésre van itt lehetőség, hatalmas túrákkal az Alpokban, raftinggal, hegyi bicajozással. Na meg van mit nézni, mert csodálatos a táj.

USA, Kalifornia (Big Sur) – Treebone Resort

A fentebb felsoroltaktól eltérően itt nem kell a szomszédok horkolását hallgatnod éjszaka. Egyetlen 46 négyzetméteres lakosztályból áll a sziklaszirt szélén. Tökéletes kényelem, fürdőszobával, kanapékkal, viszonylag nagy “nappalival”, és persze felejthetetlen naplementével.

Írország, Enniskillen – Finn Lough

Írország tóparti városkájában, Enniskillenben próbálhatod ki milyen az, mikor nagyjából semmi nem választ el az igazi természettől. Egy üvegfalú, 180 fokos kilátást biztosító kis buborékban töltheted az éjszakát, ahonnét nem csak minden kényelmi funkcióval ellátva, de főleg biztonságosan nézelődhetsz a vadonban. Télen a Finn Lough éttermében kiemelkedő gasztronómiai különlegesség a szarvashús erdei gombával.

Nappal raftingolásra, túrázásra, bicajozásra vagy egyéb szabadidős tevékenységre is sor kerülhet. A környék változatos és nagyon szép.

Franciaország, Le Monteil – Le Monteil Revolution

Párizatól alig 45 percnyire egy igazi kincs rejtőzik a francia vadonban. Az igluszerű építményben fatüzelésű kandalló, illetve számos egyéb kényelmi kiegészítő is beépítésre került ahhoz, hogy ne csak nyáron lehessen kihasználni a remek alkalmat, hanem télen is jól érezhessék magukat a vendégek.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)