Jump to content

Igenis jó a házasság

2018. 09. 30. 20:08

Egy nemrégiben publikált kutatás alapján a házasság elősegíti a személyiségfejlődést, de nem csak emiatt éri meg ez az egész.

Holland kutatók 199 újonnan házasodott párocska értékeléseit vizsgálták 4 éven keresztül, és az eredmények elsősorban azt a megállapítást hozták magukkal, hogy a házasság segít fokozni az önuralmad és megbocsátóbb emberré tesz

A pároknak olyan kijelentéseket kellett értékelniük, mint például “amikor a párom megbánt, én igyekszem megbocsátani és elfelejteni” vagy “hatékonyan tudok ellenállni a kísértésnek.” A házasságban élők önuralma és megbocsátási képessége évről-évre növekedett. Ez már önmagában is király, de az eredmények kiértékelése nem csak idáig terjed.

A magas szintű önuralom egy igen kívánatos tulajdonság, mivel segíthet feljebb jutni az élet minden területén, beleértve a közeli kapcsolatokat. Ehhez hasonlóan, ha valaki képes a megbocsátásra, az nem pusztán a kapcsolatnak tesz jót, hanem az egyén egészségének és jólétének is

– fejtette ki részletes álláspontját  Dr. Tila Pronk, a kutatás vezetője.

A jó házasság titka épp az, amit automatikusan magával hoz a kapcsolat, ha a felek fejlődőképesek. Érzelmileg és szellemileg egyaránt. A megbocsátás, elfogadás, és önuralom igenis “tanulható” egy házasságban. Mégegyszer kihangsúlyozzuk: az egyének fejlődése nélkül ezek a házasságok egész biztosan válással végződnek.

 

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)