Jump to content

Figyelj a tesztoszteronra

2018. 09. 30. 10:37

Nem csak szexuális életedre lehet kihatással a tesztoszteronszint csökkenése, hanem konkrétan az egészségedre is. Bár annál nagyobb tragédia nem is kell, mikor nem tudsz úgy teljesíteni ahogy azt elvárná az asszony.

Általában 30 éves kor felett egy természetes folyamat részeként kezdődik, mázlistáknál később, de előfordulhat, hogy már jóval fiatalabb korban is komoly problémák adódhatnak.

Libidó csökkenése

Ahogy említettük, a szexuális életet egy életre is megpecsételheti a tesztoszteronszint csökkenése. Az agy szexuális vágyért felelős részének működésében kulcsszerepe van a tesztoszteron hormonnak, amikor ez nem működik jól, nem termelődik elég üzemanyag ahhoz, hogy a maximumot tudd nyújtani férfiként.

Mentális rosszullétek

Az emlékezőképesség mellett az ingerültség és kimerültség is rossz jelek előszele. Egyes kutatások szerint az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak több, mint felénél tapasztalhatóak a depresszió jelei. Az előbbi tény tükrében mondjuk az állandó depresszió és ingerültség egyáltalán nem meglepő.

Romló csontozat

Könnyen törhetnek a csontok, ez is a tesztoszteronszint csökkenésének velejárója.

Testsúly ingadozás

Onnan is jelentős méretcsökkenés figyelhető meg, ahol nem akarsz, bizonyos esetekben pedig épp ellenkezőleg hat a testedre, például a testsúlyodat akkor sem tudod kordában tartani, ha megszakadsz. Folyamatos ingadozás, esetleg rohamos növekedés is lehet.

Izomzat csökkenése

Az izomzat fokozatos fogyása intő jel, ha már itt tart a dolog, nagyon oda kéne figyelned az egészségedre és a tesztoszteronszintedre. Az edzésterved teljes kudarc.

Nem szeretnénk belemenni az orvostani megoldásokba, mert mindenkinek külön kezelésre van szüksége, ezért fontos, hogy mindenképp konzultálj orvososoddal, és kérj egy vérvételt, ha tapasztalod a probléma valamelyik tünetét magadon. A vértvétel kimutatja a bajt, és ezután kapsz majd neked megfelelő speciális gyógymódot.

A tesztoszteronszint csökkenése túlmutat a hálószobán és az edzőtermi tehetetlenségen, rámehetnek az aktív, megszokott, nyugodt hétköznapok. Ezzel személyes kapcsolataid, munkád, magánéleted is nagyon komoly veszélynek van kitéve.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)