Jump to content

Ezért kell utazni

2018. 09. 27. 09:35

Sajnos sokan nem tudnak elég utazást beiktatni egy évben, pedig nagyon kéne. Íme 7 érv az utazások mellett:

#1 Felpörgeti az agyad!

Miután idegen vagy szokatlan helyen találod magad, rájössz, az életed egy kibaszott mókuskerék, rutinszerű. Pedig az élet úgy szép, ha időnként tartogat valami újat is számodra. Ha kiszakadsz a hétköznapokból, könnyedén újra felfedezővé válhatsz, akárcsak egy kisgyerek.

#2 A világot nem a TV -ben látod!

Más perspektívából szemlélsz mindent, ha testközelből nézed meg milyen is a világ valójában. A TV képernyője sosem fogja tudni átadni azt az élményt amit országhatáron innen és túl is megismerhetsz.

#3 Új emberekkel találkozhatsz!

Az új emberek mellett pedig más kultúrákkal is megismerkedhetsz, ami kicsit más szemszögből világítanak rá néhány dologra. Az élmények színesebbé válnak, ez egészen biztos!

#4 Lassíts, éld meg!

Az utazáshoz hozzátartozik a pihenés is. Egy kicsit lazíthatsz, nincs hajtás és stressz, csak a szabadság amit ilyenkor érzel. Éld meg a pillanatokat, és lécci, ne a mobilod kameráján keresztül éld meg. Nem kell mindent Instagramra töltened. Így egyébként mindemellett még újult erővel is vághatsz neki a munkának, ha vége van a kalandozásnak.

#5 Az élet szép!

Iszonyatosan nagy löketet tud adni még akkor is, ha nem csinálsz egész nap semmit. Néha csak nézz körül, és bámulj a nagyvilágba. Csodáld meg a nyüzsgést, vagy a nyugalmat. A nagyvárost vagy a falut. Az országot és Európát. A mindennapokat megélni néha kurva nagy szívás, ezt el kell ismernünk, de… az élet akkor is szép!

#6 Ugye, hogy megy?

Nem is gondolod mire vagy képes. Főleg ha meg sem próbálod. Ugye nem is annyira nehéz az a túra? Ugye nem is olyan meredek az a hegy? Tudd meg mire vagy képes? Próbáld ki, és előjönnek a rejtett tehetségeid. Vagy nem. De legalább tudni fogod, vannak-e.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)