Jump to content

Ezért lép le mindenki

2018. 09. 26. 21:28

Ha a kezdődő kapcsolataid sorra befulladnak, lehet, hogy te is elkövetsz olyan hibákat, amik kellő odafigyeléssel elkerülhetők lennének. Ha fejlődni akarsz, annak az első lépése a gyilkosan őszinte önvizsgálat. 

1.) Unalmas vagy

Nincsenek távlati céljaid, nem szereted az életed, az élet több területén is kiengedted az irányítást a kezedből. Az már jó, ha élvezed a munkád, de ha mégsem, akkor kell lennie valami másnak az életedben, ami hajt, amiben ki tudsz teljesedni, még ha egy őrült hobbiról is van szó. Fontos, hogy legyen a jövődre vonatkozó elképzelésed és terveid, amikért rendszeresen teszel is.

Ha a párkapcsolatodtól várod, hogy színt vigyen az életedbe és szórakoztasson, és mindig a párodnak kell kitalálni és megszervezni a randikat, az neki a legjobb esetben is fárasztó. Ilyenkor azt hiheted, hogy az a baj, hogy túl kedves vagy, mert mindig azt teszed, amit ő szeretne, de a másik oldalról nézve ez a viselkedés inkább lustaságnak, a törődés hiányának látszik.

2.) Keserű vagy

Hajlamos vagy a múltbéli sérelmek szemüvegén keresztül nézni a dolgokat, és a biztonság kedvéért előre feltételezed a legrosszabbat. Ennek egyik jele, ha gyakran jelentesz ki negatív általánosságokat a nőkről, politikáról, pénzről, az emberekről, stb., vagy többször azon kapod magad társaságban, hogy panaszkodsz. A panaszkodás gyakran csak egy rossz szokás, és odafigyeléssel le lehet róla jönni. A legjobb, amit magadért tehetsz, hogy vállalod a felelősséget a múlt kudarcaiért, és ugyanígy a sikereiért is. Amint belátod, hogy siker és kudarc mind rajtad áll, nagyobb eséllyel csinálod jobban, és lelkesebben legközelebb. Szerezz sikerélményeket, az élet bármely területén, és az abból kapott lendületet fel tudod használni az ismerkedésben is! Ráadásul, ezzel az első pontban leírt problémát is megszüntetheted.

3.) Még mindig rá vagy kattanva az exedre

Különösen hosszú házasságok után látni elvált férfiaknál, hogy nehezen lépnek ki az önmagukra büntetésként kiszabott bukott férj szerepből. Ha megnézed, min romlott meg a kapcsolat, és megérted, hogy mi volt benne a te részed, hamarabb beláthatod, hogy annak a kapcsolatnak az akkori tapasztalatoddal, úgy, ahogy akkor volt, nem lett volna jövője. Ezt megértve szükségszerű, és legjobb lépésként tudod értékelni a válást. Szakítás után azonnal új kapcsolatba ugrani egyébként sem szerencsés, mert ilyenkor nem azért döntesz valaki mellett, mert ő a legjobb választás, hanem mert pillanatnyilag úgy érzed, bármi jobb, mint egyedül. Ilyenkor nem adsz magadnak időt, hogy a megélt tapasztalatok hatására fejlődj.

4.) Megbízhatatlan vagy

Lemondott randik, állandó késés, be nem tartott ígéretek jellemeznek. Minden nőknek szóló kiokosító cikk leírja, hogy ha egy férfinak nem állnak párhuzamban a szavai és a tettei, akkor azonnal le kell lépni. Pl. Azt mondod a párodnak, hogy ő mindennél fontosabb, de mégsem érsz rá visszahívni, vagy azt mondod, hogy hétvégén elmentek a Balatonra, de egész hétvégén a színedet sem látja.

Lehet, hogy nem is vagy olyan megbízhatatlan, csak nem ugyanazt értitek ígéret alatt. Ha azt mondod,”A héten meghívlak vacsorázni a kedvenc éttermembe” és ez egész héten nem kerül szóba többet, nem egyeztettek konkrét időpontot, attól még a párod vasárnap este csalódottan fogja konstatálni, hogy nem tartottad be az ígéreted. Azt gondolhatod, hogy ez nem számít, pedig igen. A te felelősséged időpontot kijelölni a meghívásodhoz. Mielőtt lelkesen ígérsz valamit, gondold át, vajon másnap is kedved lesz-e betartani! Amit megígértél, azt pedig tartsd be, akkor is, ha kényelmetlen!

Könnyen lehet, hogy a fentiekből csak egyik igaz rád, és az is csak részben. Fejlődni azonban mindig lehet. Minden kudarc egy lehetőség is egyben. Te döntöd el, hogy homokba dugod a fejed, vagy tanulsz az esetből, és fejlődsz.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)