Jump to content

Mi a gyengeség?

2018. 09. 20. 22:13

4 trükk a válaszhoz!

1.Ne bújjunk ki a felelősség alól: Ne adjunk hagyományos válaszokat, mint pl.: „a legnagyobb gyengeségem, hogy túlságosan perfekcionista/munkamániás vagyok. Lehet, hogy ez valóban igaz rád, viszont az interjúztatónak hamisan csenghet, hiszen ő már néhányszor hallotta ezt a választ, mely csak a kérdés kikerülésére jó.

2.Légy őszinte: Ismerd meg önmagad, és derítsd ki, mi a legnagyobb gyengeséged a munkában. Gyűjtsd össze ezeket, és válaszd ki, egy interjún, melyik a legmegfelelőbb közülük. Gondoljuk végig, milyen építő kritikkat kaptunk korábban, vagy mi okozott nekünk nehézséget eddig.

3.Kerüljük a rossz válaszokat: habár azt tanácsoltuk, légy őszinte, nem kell túlzásba vinni. Ne említsünk olyan gyengeségeket, melyek derékba törhetik a jelentkezésünket. Egy értékesítő munkánál intő jel, ha a legnagyobb gyengeséged az, hogy nem vagy jó tárgyaló. Nem kell hazudni, de válasszunk olyan opciót, mely kevésbé hat a jelentkezésünkre.

4.Beszéljünk arról, mit teszünk, hogy javítsunk ezen a gyengeségen: Ez lehetőség arra, hogy megmutassuk az interjúztatónak, hogy ismerjük a hibáinkat, és kiküszöbölni. Ez akár nagy erősségként is felfogható.

(Forrás: mensworld.hu / fotó:pixabay.com)