Jump to content

A sikeres emberek árnyoldala

2018. 09. 20. 22:09

Ideje beszélni arról, milyen gátlástalan tulajdonságokkal vannak felvértezve a pofátlanul sikeres emberek!

Ideje beszélni arról, milyen gátlástalan tulajdonságokkal vannak felvértezve a pofátlanul sikeres emberek!

Köztudott tény, hogy a sikerhez kitartás és akarat is kell, azonban időnként az sem árt, ha van egy-két gátlástalan tulajdonság, vagy gátlástalanságra való hajlam is bennünk.

A legnagyobb úttörők sohasem voltak emberileg hibátlanok. Sőt, pofátlanok, nagy megmondó emberek voltak rendszerint. Nem árt, ha nem vagy híján ezeknek a nem igazán előnyös tulajdonságoknak, ugyanis ezek is elősegíthetik a sikered.

Persze nem azt mondjuk, hogy gázolj át mindenen, és mindenkin, és legyél egy szívtelen terminátor, de mint te is tudod, az üzletben nincs barátság, és néha a gátlástalanság, a hidegvérűség kifejezetten előnyödre válhat.

Nagyon fontos, hogy kellően higgadt, hidegvérű legyél. Ugyanis csak tiszta, nyugodt fejjel lehet komoly, egész életre kiható döntéseket meghozni.

A legtöbben erre nem képesek. Sokan azt mondják egyébként, hogy bizonyos értelemben már pszichopatának kell ahhoz lennie az embernek, hogy például óriási pénzügyi kockázatot jelentő lépéseket hozzon meg.

Ebben van valami. Valóban egy céltudatos, öntudattal telt fej nem biztos, hogy meg meri lépni olyan dolgokat, amit egy hidegvérrel gondolkodó személy.

 

(Forrás: mensworld.hu / fotó:pixabay.com)