Jump to content

Miért tabu a nemzőképtelenség

2018. 09. 19. 20:17

A férfiak meddősége esetében az egyik leggyakoribb probléma a sperma minőségében van. Ez önmagában nem egy jó dolog, mégis szerencsésebb, ha nem betegség okozza a gondot, hiszen a sperma minőségén mi magunk is képesek vagyunk javítani, ráadásul nincs is olyan nehéz dolgunk. 

A férfiak termékenységi problémáival kapcsolatban talán az a legnagyobb baj, hogy nagyon sokan egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy az erősebbik nemmel is lehet gond. Nem is vizsgáltatják ki a férfit, csak abban az esetben, ha az kötelező, és még akkor is csak vonakodva. Ha pedig a pár orvosi segítség nélkül próbálkozik, akkor jellemzően csak a nő tart diétát, figyel arra mit eszik, hogyan mozog és persze alaposan utána is olvas a lehetőségeinek.

A szomorú statisztika pedig ez: a világon napjainkban minden negyedik pár meddőséggel küzd. Ezen párok közül 40%-ban a nők, míg 40%-ban a férfiaknál található az a gond, ami a gyermektelenséget okozza. 20%-ban egyéb, külső tényezők tehetőek felelőssé. Vagyis tévhit, hogy a férfiaknál nem lehet gond, az esetek közel felében ugyanis épp erről van szó!

A férfiak meddőségében közre játszhatnak betegségek és genetikai eltérések is. Ezekben az esetekben mindenképpen szükséges a megfelelő szakember segítsége. Ha azonban a gondot nem betegség váltja ki, akkor sokat tehetünk mi magunk is a megoldásért.

Valószínűleg unásig hallottunk már azt, hogy az egészséges életmód az alapja a megfelelő testi működéseknek. Ezt azonban nem lehet eleget ismételni, mert igaz, és mert sokan még mindig nem tesznek magukért semmit. az egészséges életmódnak két pillére van: az étkezés és a mozgás.

 
(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)