Jump to content

A világ legbizarabb ételei

2018. 04. 30. 14:32

Ezekhez erős gyomor és még erősebb idegek kellenek, különben még a végén az egész visszaköszön egy róka formájába. De szerencsére akad még számos ilyen érdekes finomság.

Akutaq:
Más néven az eszkimó jégkrém. Nem áll másból, mint némi rénszarvaszsírból, fókaolajból, halból, gyümölcsökből és frissen esett hóból áll az Eszkimók kedvenc jégkréme.

Casu Marzu:
Ezt a szárd eredetű sajtot Szardínia szigetén fogyasztják nagy szeretettel. Különlegessége az, hogy ebben apró kicsi kukacok is vannak, ugyanis legyekkel köpetik be a sajtot, a légypete megeszi és kiüríti és ettől lesz olyan különleges az állaga.

Nyers lóhús:
Avagy szebbik nevén a Cherry Blossom Meat, mely a hús színéről kapta a nevét. Hol máshol ennék, ha nem Japánban.

Shirako:
Íme egy újab remek étel, csak, hogy átérezzük milyen jó is lehet Japánban élni. Ez a különlegesség haltejből és zöldségekből készül.

Madárfészek leves:
Nos nevével ellentétben nem madárfészekből készül, hanem madárnyálból. Aki ezt a különlegességet akarja megkóstolni, annak irány Délkelet-Ázsia.

Sült tarantula:
Aki részen sok természetfilmet nézett az biztos találkozott már ezzel a fogással az esőerdei őslakosok étlapján. De nem csak ők eszik ezt a finomságot, hanem Kambodzsában is előszeretettel sütik meg a "kis" pókokat.

Forrás és fotó: untamesaluki.wordpress.com

Írta: Molnár Adrienn

(Forrás: menandstyle.hu)