Jump to content

Sörkorcsolyák házilag - rántott apróságok

2018. 04. 21. 23:37

A sorkorcsolyáknak lassan hagyománya van nálunk ezért is mutatunk időről időre valami újat, melyet el tud mindenki otthon készíteni. Jöjjön is a legújabb ilyen.

Ugyancsak a vacsorára hajaznak, de legalább annyira finom végeredményt jelentenek a rántott finomságok. Ezek elkészítése kicsit hosszadalmasabb, de nagyon egyszerű, úgyhogy egész nyugodtan nekivághatsz.

Alapanyagként szóba kerülhet a csirkeszárny, cukkini, sajt, vagyis bármi, ami kirántva a legfinomabb.

A tisztítás és sózás után jöhet a szokásos trió: először forgasd lisztbe, aztán tojásba, végül zsemlemorzsába az ételt! Forrósítsd fel az olajat, majd ha már gyöngyözik a teteje, óvatosan tedd bele a falatokat és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Törlőkendőn csöpögtesd le az olajfelesleget, majd még forrón tálald valamilyen mártogatóssal (ha nincs kedved pepecselni, jöhet a csípős ketchup és a majonéz).

Ugyanezzel a befejezéssel, de jóval kevesebb munkával süthetsz burgonyahasábot is otthon, csupán annyit kell tenned, hogy előre megtisztított, felszeletelt krumplit vásárolj, amit a boltok mélyhűtőiben találhatsz majd. A vb idején talán megengedhetsz magadnak néhány készételt is, például finom fasírtgolyókat, amik apró méretük végett nemcsak önmagukban, hanem pálcikára szúrva is megállják a helyüket.

(Forrás: menandstyle.hu)