Jump to content

A legjobb zsírégető ételek

2018. 02. 24. 12:56

A fogyásban nem csak a mozgás, hanem a helyes táplálkozás is fontos szerepet játszik. Ahhoz, hogy az edzés során és után szervezeted minél hatékonyabban égesse a zsírt, nem árt, ha tisztában vagy azzal, melyek a legjobb zsírégető falatok.

1. Zöld tea
A zöld teában rengeteg antioxidáns van, ezáltal pedig serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírégetést.

2. Jáva tea
A jáva teában lévő leptin csökkenti az éhségérzetet.

3. Cayenne-i bors
Jelentős mennyiségű kapszaicint tartalmaz, melynek köszönhetően serkenti az emésztést és az anyagcserét, fokozza a zsírégetést, nem utolsósorban pedig hatékony étvágycsökkentő is.

4. Görögdinnye 
A dinnye segít abban, hogy több vér jusson az izmaidhoz, ezáltal nem csak a zsírégetésben, hanem az izomfejlődésben is segít. 895%-a víz, de zsírégető enzimet is tartalmaz, mely természetes úton szabadít meg a felesleges zsíroktól.

5. Lazac 
Magas D-vitamin tartalmának fontos szerepe lehet a fogyókúrában, ugyanis ez a vitamin felelős a leptin nevű, az éhségérzetért felelős hormon megfelelő működéséért is.

6. Csirkemáj 
100 gramm máj fedezi a napi pantoténsav szükségletének 62 százalékát, mely segít abban, hogy a zsírból energiát nyerj.

7. Fahéj 
A fahéj kiegyenlíti a vércukorszintet, így nem leszel éhes. Hatóanyagai csökkentik a szervezet inzulintermelését azáltal, hogy fokozzák az inzulinreceptorok érzékenységét.Almával együtt remek páros!

8. Ananász
A friss ananász szárában található bromelin gátolja a zsír lerakódását, segíti a fehérjék lebontását, így hatásos a fogyókúra kiegészítésére, hiszen zsírégető hatású. (De csak a friss gyümölcs, a konzerv nem!)

9. Zöldbab 
A zöldbabban sok a mangán, ami felgyorsítja az anyagcserét, így több kalóriát égethetsz el.

10. Csili 
Kiváló anyagcsere gyorsító hatása van, ám hátránya, hogy egyszerre sokat nem tudsz fogyasztani belőle.

(Forrás: menandstyle.hu)