Jump to content

Egy üzletember kiegészítői

2018. 01. 23. 00:36

Minden valamire való üzeletember tart magánál egy ha nem több író eszközt. Ez a toll kell, hogy jellemezze őt első pillanattól fogva, amint előveszi, hogy aláírjon egy dokumentumot. De, milyen is legyen ez a toll?

 

Amikor azt hangoztatjuk, hogy mennyire fontos egy üzletembernek az elegáns megjelenés, nem véletlenül tesszük. Hiszen az első benyomás a legfontosabb. Képzeljük el, ahogy egy fontos ügyfelet fogadunk, és amikor a szerződés aláírására kerül a sor, az új ügyfél kezébe egy saját cég emblémával ellátott, műanyag golyós tollat nyomunk. Egy pillanat alatt lerombolja a rólunk kialakított kedvező véleményt. És bizton állíthatom, hogy az ilyen apró részletek is sorsdöntőek lehetnek.

Remélem a fenti bemutatóval mindenkit meggyőztem arról, hogy igenis érdemes pénzt költeni egy, vagy akár több, jobbfajta, elegáns tollra. Az egyik legközismertebb, és elismertebb cég a Montblanc. Annak ellenére, hogy a francia hegycsúcsról kapta nevét ez a márka, a cég német tulajdonban van. Ezeket a tollakat a hófödte Mont Blanc-ot szimbolizáló kis, fehér csillagról lehet felismerni. És ezt a márkát még James Bond, 007-es ügynök is használta. Az egyik legelegánsabb töltőtoll kollekciója a Montblanc-nak a Meisterstück 149. Egy ilyen töltőtollat ajándékozott John F. Kennedy elnök 1963-ban Adenauer német kancellárnak.

Ha valaki nem kedveli a töltőtollakat, hiszen azokkal nehezebb szépen írni, akkor marad a golyóstoll. Persze ezekből is lehet üzletemberhez méltót kapni. A Waldmann cég több mint kilencven éve foglalkozik, minőségi, időtálló tollak gyártásával. A Rondo elnevezésű modell egy olyan klasszikus golyóstoll, amivel tulajdonosa csak büszkélkedhet. A toll alsó része gyönyörű fekete lakk, a kupak pedig 925-ös tisztaságú ezüstből készült. Nagyszerű választás lehet egy üzletembernek.

 

(Forrás: Forrás és fotó: qualitymagazin.hu Molnár Adrienn)