Jump to content

A világ legdrágább kávéi

2018. 01. 23. 18:09

Szereted a kávét? Imádsz beleszippantani egy csésze gőzölgő kávéba vagy a frissen kinyitott kávészemeket őrző tasakba? Nos, ezek a kávé biztosan ízlenének...a gond csak az, hogy ezek a világ legdrágább kávéi.

1. Hacienda la Esmeralda
A panamai luxusminőségű kávé mindennek a csúcsa. Komplex aromája édeskés és virágos jegyű. A babokat évente megrendezett aukciókon értékesítik fontonként 350 dolláros áron. A babok előzetesen kiválogatott kollekcióját 250 dolláros áron adják el.

2. Finca el Injerto 
A guatemalai kávé Geisha névre hallgató fajtája minden idők legdrágább kávéja melyből alig fél kilogramm (azaz nagyjából egy font) 500 dollárba kerül. A díjnyertes kávé érdekes módon először a lepényhal ízére emlékeztet.

3. Kopi Luwak 
Csak ha igazán elvetemült kávérajongó vagy, akkor próbáld ki ezt a különleges eljárással "készült" kávébabot. A Kopi Luwak kávéba ugyanis csak és kizárólag olyan bab kerülhet, melyet egy cibetmacska megemésztett. Ennek ellenére és borsos ára mellett is hihetetlenül népszerű, 80 dollárért is viszik a Kopi Luwak csészéket, mint a cukrot.

4. Black Ivory
A Black Ivory fogyasztói is készüljenek fel arra, hogy a kávéjukat alkotó kávébabok már jártak egy állatban: nem is akármilyenben, egy elefántban! Nagyon ritka, nem keserű kávéfajta, melyet a világ egyetlen elefánt menhelyén, Thaiföldön termesztenek és állítanak elő. Ennek persze megvan az ára: akár 50 dollár is lehet egy csésze ára!

5. St. Helena 
St. Helena szigete elsősorban Napóleon miatt híres, ám itt terem világ egyik legintenzívebb és ebből fakadóan igen drága kávébabja. Fontonként 80 dolláros áron kaphatjuk meg a félig áttetsző zöld színben pompázó babokat, melyeknek gyümölcsös, citrusos ízvilágát a karamell jegyei teszik különlegessé.

(Forrás: menandstyle.hu)