Jump to content

A korán érkezők érteni fogják ezeket, mások nem

2017. 12. 20. 13:18

„Krónikusan késő emberek” – ez egy valóban létező pszichológiai fogalom azokra, akik teljességgel képtelenek helyesen belőni, hogy mennyi időbe telik majd eljutniuk egyik helyről a másikra. Ennek viszont van egy ellentéte is: az az ember, aki mániákusan időben (vagy túl korán) indul el mindenhova. Ha azonosulni tudsz az alábbi 7 érzéssel, akkor te is ilyen ember vagy!

Részletesen felírod az utat

Lefotózod a térképet, de rajzolsz is egyet magadnak, és persze pontokba szedve fel is írod az utat. Hogy már létezik a GPS és a google maps? Az senkit sem érdekel!

Nem csak az utat írod fel, de az induló buszok idejét, és a kerülőutakat is. És egy taxitársaság számát is. A biztonság kedvéért.

Ha ez te vagy, és így indulsz minden fontos helyre vagy találkozóra, akkor garantáltan korán érkezel meg mindenhova!

Sétálgatsz, mert korán érkeztél

Bármilyen unalmasnak is látszik a környék, te folyton sétálgatni kényszerülsz, hiszen túl korán érkeztél.

Benéztél az összes könyvesboltba is, vettél egy kávét, és a padon is üldögéltél. Ekkor megnézed az órádat: még mindig van 30 perced. Amennyiben ez gyakran esik meg veled, akkor tudhatod, hogy túl korán érkeztél meg…

Hazudsz arról, hogy mennyi ideje vagy ott

És persze mikor végre befutnak a többiek, és megkérdezik, hogy mennyi ideje vagy ott, kitalálsz valamit: „á, csak öt perce.”

Ha már láttak téged a busz ablakából, akkor legyen tíz. De negyed óránál semmiképp sem több! Nehogy már azt gondolják, hogy te az a típus vagy, aki annyira ráér, hogy csak úgy sétálgasson a környéken, mert korán volt ott!

Értelmetlen dolgokat írogatsz a telefonodba

Ha sokat várakozol, és semmi dolgod, akkor értelmetlen feljegyzéseket kezdesz írni a telefonodba. Esetleg halandzsa szövegeket, vagy e-mail piszkozatokat, amiket sosem küldesz el. Vagy csak átnézed a telefonszámlistádat.

Ha ez rendszeres szokásod, akkor érdemes lenne még otthon maradnod indulás előtt egy kávéra, nehogy túl hamar érj oda…

A portás csak utánad érkezik

Sokszor esett már meg veled, a kapunál vártad a portás érkezését? És hogy maga az őr nézett rád furán, hogy ilyen korán odamentél?

Ha igen, akkor mérget vehetsz rá, hogy túl korán érkező vagy!

(Forrás: men.hu)