Jump to content

Így alapozd meg mentális és fizikai erőd még 30 előtt

2017. 10. 07. 17:10

Azok a bizonyos egyetemi évek… Általában mindenről szólnak, csak az egészséges, tudatos életmódról nem (persze tisztelet a kivételnek). Nincs is ezzel semmi gond, mindennek megvan a maga ideje, viszont 30 körül már érdemes elgondolkoznod – ha eddig még nem tetted volna meg-, hogy mely szokásokat érdemes megtartani, melyek segítenek hozzá hosszú távon is az egészséges, sikeres élethez, kitűzött céljaid eléréséhez, melyek pedig kevésbé.

1.Minőségi alvás, rendszeres pihenés

Stresszkezelés, koncentráció, memória, hangulat, életminőség – csak a leggyakoribbak, amelyekre az alváshiány hatással van. Miközben az alvásnak még világnapja is van, a kialvatlanság egyre inkább népbetegséggé válik – nem csak a mobilt, sokan saját magukat sem tudják néha kikapcsolni. A minőségi pihenéssel, alvással töltött idő meghatározó szereppel bír életminőségedre, ezért megéri erre is időt szentelni és rendszeresíteni az életedben.

Hogyan hat mindez az életminőségedre? Mentálisan és fizikálisan sokkal erősebbnek, fittebbnek, eredményesebbnek fogod érezni magad gyakorlatilag az élet minden területén.

2.Kevesebb alkohol, dohányzás

Ha még mindig nem szoktál le a dohányzásról, akkor itt az ideje! Ha csak a főiskolán kezdtél el dohányozni, már akkor is lassan 10 éve tart, a szervezetednek pedig semmi szüksége nincs rá, emellett pedig irányítja a napi időbeosztásodat is. Habár az egyetemi évek és a rutin az alkohol elnyelő képesség oldalán állnak, érdemes egyre inkább a minőségre, mint a mennyiségre koncentrálni.

3.Rendszeres sport, edzés, testmozgás

Mindegy, hogy minek nevezzük és az is, hogy milyen sportot választasz végül, a lényeg, hogy mozogj minél többet. Azért, hogy egy-két hét után ne hagyjon alább a lelkesedés, érdemes olyat választani, amelyet szívesen csinálsz. Az egyre több munka, egyre nagyobb felelősség miatti fokozódó stressz, nyomás, feszültség levezetésére, az egészség megőrzésére, a szexuális élet fellendítésére és a sikerhez is hozzásegít az edzés, a rendszeres testmozgás. Ha minél előbb elkezdesz sportolni, előbb-utóbb egy pozitív életmód változással is jár, amelyből hosszú távon csak előnyöd fog származni. A jóga és a nyújtás pedig segít megtartani a fizikai erő mellett a mentális egyensúlyt is a mindennapok pörgésében, ezen kívül pedig segítenek abban is, hogy az egész napos, irodai munka okozta nyak- és hátproblémákat megelőzd.

4.Tudatos étkezés

Kezdj el tudatosan táplálkozni, minőségi tápanyagokat, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani és figyelni a tested jelzéseire! Amikor pedig valami probléma van, azt idejében ellenőriztetni, kezelni. Valamiért sok férfi gondolja azt, hogy egy vizsgálat vagy egy éves szűrés nem férfias – nem véletlen többk között a Movember kampány évről-évre egyre nagyobb népszerűsége! A sikerek eléréséhez viszont egy egészséges testre is szükséged van – erről érdemes nem megfeledkeznek! Akár egy hosszú távú befektetésként is tekinthetsz rá.

(Forrás: igenyesferfi.hu)