Jump to content

5 dolog, amit az elégedett emberek sohasem csinálnak

2017. 06. 01. 14:58

A boldogság kapcsán mindig csak azt keressük ösztönösen, hogyan lehet azt elérni. Sokan önkénteskednek, ez boldogságot szabadít fel bennük, míg mások mosolyogni próbálnak, minél többször egy nap, mert ez dopamint szabadít fel a szervezetben. A legtöbben azonban elfelejtjük azt, hogy mik azok a dolgok, amiket messze kerüljünk, ha boldogak akarunk lenni, vagy maradni.

Ne nézegesd állandóan a Facebookot

A boldog és kiegyensúlyozott emberek nem böngészik állandóan a közösségi oldalt. Megvan a saját életük, és szinte ügyet sem vetnek másra, mert teljes értékűnek érzik az életüket.
Sok kutatás bizonyítja, hogy minél többet lóg valaki a Facebookon, annál inkább kompenzálni akarja nem túl jól sikerült életét. Pedig attól, hogy valaki rendszeresen végig görgeti a hírfolyamot, még senki sem lett boldogabb, ellenben egy lehangoltság telepedik rá az emberre ,ások sikereit látva ott. Az emberek 39%-a boldogtalanabb lesz Facebookozás után, mint azelőtt, derült ki egy nemrég végzett kutatásból.

Ne felejtsd el pihenni

A boldog emberek tudják hol a határt, és azt is tudják, mikor kell, és mennyit pihenni. Nincs bennük az a kényszeres megfelelési vágy, mint oly sokakban, és így nem sajnálják az időt arra, hogy tényleg pihenjenek egy keveset. A boldogtalan emberek jóval kevesebbet pihennek, mert nem engedik meg maguknak ezt a luxust. Ne hajszold magad túl, mindenki megérdemel egy kis áramszünetet.

Ne próbálj senkinek sem megfelelni

A sikeresen emberek boldogságának legfőbb kulcsa mindig is az volt, hogy ellentétben másokkal, ők nem akartak senkinek megfelelni. Semmilyen normának, semmilyen képnek, mely ismerőseikbe kialakult róluk, de még csak a szülőknek sem. A világ legsikeresebb és egyben legboldogabb emberei a maguk útjárt járták, és úgy értek el sikereket, és a teljes boldogságot.

Ünnepeld mások sikerét

A sikeres ember még egy dolgot nem csinál. Nem irigykedik. Az irigység ugyanis az ember képes belülről felemészteni, és a mások dolgai után sóvárgás lassan boldogtalanná teszi a lelket. Örülj inkább mások sikereinek, így tudod legegyszerűbben leküzdeni az irigységedet. Ráadásul mások is jó néven veszik, ha gratulálsz nekik legyen az bármilyen apropóból. Ha képes vagy mások sikerét jó néven venni, ünnepelni, akkor a boldogságod útjába már semmi sem fog tudni állni.

 

 

(Forrás: mensworld.hu, kép: tinybuddha.com)