Jump to content

A kellemetlen szagok okai és megoldásai

2017. 04. 08. 10:00

Zavar, ha bizonyos kellemetlen szagok teszik borússá az életed? Lássuk, mi minden lehet ennek az oka és hogyan harcolhatsz ellene.

Lehelet

Hiába mosol fogat naponta kétszer, lehet, hogy a nyelveden maradt lepedék okozza a kellemetlen szájszagot? Vegyél egy nyelvtisztító kefét, de egy alma is segíthet.

Olajos kéz

Autószerelésnél, vagy csak csupán a napi teendők elvégzésénél olajos, zsíros, piszkos lehet a kezed, ami kellemetlen szagokat áraszthat, főleg, ha másokkal kell kezet fognod. A kézkrém ilyenkor jól jön, mert elnyomja az olaj szagát.

Lábszag

Az izzadás és a cipőben megmaradó nedvesség lehet az ok. Érdemes a cipőd alaposan kitisztítani, de legalábbis kitörölni és ha van nálad egy plusz pár zokni, akkor azt is cseréld le. Ha hintőporral vagy dezodorral kened be lábadat, megakadályozod az izzadást, és a kellemetlen szag kialakulását.

Másnaposság

Hiába mostál a buli után négyszer is fogat, az alkohol szagát nem tudod kiűzni a bőrödből. A grépfrút leve csodákat tesz, mivel aktivizálja azokat a májban lévő enzimeket, melyek lebontják az alkoholt.

Dohányzás

A nikotin nem túl jó illatú, és ha nem dohányzol, akkor különösen zavaró lehet. A citromlé segíthet eltávolítani a kellemetlen szagot.

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Xenlife.com.au)