Jump to content

Jelek, melyek azt súgallják, hogy ideje szabit kivenni

2017. 03. 31. 10:00

Munka, karrier, család, párkapcsolat, haverok, sport, szórakozás, kikapcsolódás… Sajnos a legtöbb férfinek nincs mindegyikre elegendő mennyiségű ideje. Ám a sok-sok komoly és felelősségteljes döntés és óra mellett időt kell szánni a pihenésre is. Honnan tudhatod, hogy szükséged van erre? Nézzük!

1. Nem végzel a napi feladataiddal. Elúszol, rohansz magad és a kötelességeid után, mindig stresszelsz, hogy nem tartod a határidőket és nincs időd semmire.

2. A fáradtság kiül az arcodra. Egy idő után mindenki megkérdezi, hogy jól aludtál-e, táskásak a szemeid, idősebbnek tűnsz. A leterheltség pedig ráül az immunrendszeredre is, azaz könnyebben leszel beteg.

3. Többet vagy a munkahelyeden, mint otthon. Ha minden nap utolsóként távozol az irodából és mire hazaérsz, már alszanak a gyerekek, akkor tudnod kell, hogy túl vagy hajszolva.

4. Idejét sem tudod már annak, mikor jutott időd egy kis sportolásra, edzésre, egy sörözésre a haverokkal, egy focimeccsre és gondolni sem mersz arra, hogy kivegyél néhány nap szabit.

5. A feszültség odáig nő, hogy a hozzád legközelebb állókkal is pillanatok alatt összeveszel, és minden apróságon azonnal felhúzod magad.

6. A fáradtság érzésed állandósul. Fáradt vagy, amikor felkelsz, fáradt vagy napközben, és hullafáradtan érsz haza. Sőt, a pihenést sem aktívan képzeled el, hanem az ágyban heverészve.

7. Nem azért nem mész el kiereszteni a gőzt hétvégén, mert már kinőttél belőle, hanem azért, mert nincs energiád még egy csendes baráti összejövetelre sem, a szombati buli hallatán pedig attól rettegsz, hogy milyen hatással lesz a hétfő reggeledre.

Ha ezek igazak rád, itt az idő, hogy vegyél egy nagy levegőt, félretedd kicsit a felelősséget és a kötelességeket, és kifújd magad. Aludj, sportolj, töltődj fel, bulizz, légy a családdal, vegyél ki szabadságot!

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Pixabayy.com)