Jump to content

Ezek a leggyakoribb újévi fogadalmak

2016. 12. 15. 15:00

Szinte már csak egy karnyújtásnyira van az Újév, ami sokaknál egyet jelent a fogadalmak megfogalmazásával. Pontosan tudjuk – saját bőrünkön megtapasztalva -, hogy ezeknek gyakran a fele sem valósul meg, de az év utolsó napjain mégis újra és újra megpróbáljuk a lehetetlent.

Nem sumákolom el sem a tanulást, sem a munkát

Mondjuk a munka esetében ez picit máshogyan működik, hiszen ha nem készültél el időben a rád szabott feladattal, akkor keresgélhetsz új munkahelyet. Itt inkább az szokott a probléma lenni, hogy húzzuk-vonjuk a dolgot, aztán a határidő előtt megy a kapkodás. A tanulás ezzel szemben kicsit kötetlenebb, gyakran hajlamosak vagyunk a ZH, vagy a vizsga előtti este belekezdeni a tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy annyi idő alatt képesek vagyunk „beseggelni” az anyagot… Tudjuk mi a vége.

Leszokok a dohányzásról

Sokan azért akarják ezt újévi fogadalomnak, hiszen szentül hisznek valamilyen ősi varázsban, aztán meg jönnek a kibúvók, hogy ez az egy nap még belefér, vagy egy szál cigitől nem dől össze a világ…stb. Ha tényleg le akarod tenni, akkor felesleges újévig várni, mert ez bizony elhatározás kérdése.

Eljárok sportolni, és egészségesen fogok étkezni

Ez leginkább azok számára a legnehezebb, akik még tapasztalatlanok ezen a téren, hiszen egyik napról a másikra nem leszel szakértő, főleg egy ilyen sokrétű témában. A kibúvó itt az szokott lenni, hogy januárban még hideg van, és ilyen időben nem szeretnél eljárni futni, biciklizni… stb. Később pedig teljesen elvész a nagy lelkesedés.

Nem teszek többi újévi fogadalmat, tök felesleges

Nos, egy év alatt sok minden változik, és bizony elfelejted, hogy tavaly is csak egy pillanatig tartott a lelkesedésed. Mindenesetre lebeszélni senkit sem szeretnék a fogadalmak tételéről, elvégre a remény hal meg utoljára…

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Pixabay.com)