Jump to content

Tippek a könnyebb ébredésért

2016. 09. 07. 15:00

Utálod az ébresztőórád hangját? Rettegve várod minden nap azt a nehéz pillanatot, amikor ki kell kelned az ágyból? Íme néhány tipp, hogy kicsit könnyebb legyen a reggeli felkelés!

Ne nyomd meg a szundi gombot

Sokan javasolják azt, hogy helyezd az ágyadtól messzebb az ébresztőt, hogy amikor megszólal, ki kelljen kelned az ágyadból. Ez kétségtelenül hatékony, ám drasztikus megoldás. Mi lenne, ha ahelyett, hogy négyszer-ötször megnyomnád a szundi gombot, de már nem tudsz rendesen visszaaludni, a lehető legkésőbbi időpontra állítanád az ébresztést? Arra az időpontra, amikor már muszáj felkelned és nem lustálkodhatsz. Így nincs idő szundítani, viszont addig is mélyebben alszol és jobban kipihened magad.

Új ébresztő hang

Utálod, ha fülsüketítő ricsajra kell felébredned? Ha okostelefonod van, állítsd be kedvenc, inspiráló dalod ébresztőnek, hogy jobb hangulatban kelj. Ha nem szeretnéd egy ilyen rossz élményhez kötni kedvenc számodat, állíts be egy kellemes, búgó hangot folyamatosan erősödő funkcióval, hogy szépen finoman és fokozatosan ébredj fel.

Könnyebb, ha van mit várnod

Könnyebb úgy felkelni, hogy van mit várnod. Persze nem kelhet mindenki izgalommal azért, mert szabadnapos, utazásra készül vagy este egy jó buliba megy. Találd meg az előtted álló napban a legjobbat, és azért kelj fel. Legyen az egy finom reggeli kávé, az esti buli a haverokkal, vagy az a szép lány a munkahelyeden, aki miatt érdemes bemenni...

Mindig kelj ugyanakkor

Bármilyen kegyetlenül is hangzik, kelj fel mindennap ugyanabban az időpontban. Igen, még szombaton és vasárnap is (hacsak nem feküdtél le túl későn...) A hétvégi egész délelőttön át tartó alvások ugyanis felborítják a ritmusodat, és ez még nehezebbé teszi a hétfői felkelést. Nem azt mondjuk, hogy hétvégente is hajnalban kelj, de ne hagyd, hogy túl későn ébredj! Hidd el, plusz egy óra alvás is segít, miközben a hétfő reggel könnyebb lesz.

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Authoritynutrition.com)