Jump to content

5 rossz szokás, amitől csökken párod szexuális vágya

2016. 06. 13. 11:44

Arra a kérdésre, hogy pontosan mit is akarnak a nőt, valószínűleg soha senki nem fog tudni pontos választ adni, de legalább a saját viselkedésünkkel figyelhetünk arra, hogy rajtunk ne múljon a dolog. Az alábbi rossz szokások ugyanis bizonyítottan csökkentik a nők libidóját, úgyhogy óvatosan!

1. Ha beletörődsz a szexuális problémákba
Sok férfi küzd különnböző szexuális zavarokkal (merevedési problémák, korai magömlés, a libidó indokolatlan csökkenése, stb.) A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, hogy egyszerűen beletörődsz a problémákba. Az a legjobb, ha képes vagy beszélni a gondokról a pároddal, mert ezek sokszor megoldást is jelentenek. Ne félj segítséget kérni professzionális szakembertől.


2. Ha papucs leszel
Egy férfi igenis vállaljon szerepet a szexualitás kezdeményezésében, legyen aktív a szexuális kapcsolatban. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne hagyd párodat kezdeményezni vagy érvényesülni, ám hosszútávon az az egészséges, ha nem hódolsz be, hanem minimum egyenrangú szerepet töltesz be a kapcsolat szexuális területein. Hidd el, ha passzívvá válsz, a legaktívabb partnernek is elkezd csökkenni a libidója.


3. Lesz ma szex?
Na, ezt sose kérdezd meg. Ne úgy állítsd be párodnak a szexuális együttlétet, mint egy kötelező párkapcsolati programot, egy háztartási kötelezettséget, mert biztos nem jársz jól. Indirekt módon rá tudod venni párodat, hogy akarjon veled szexelni: bókolj, udvarolj, dícsérd, kívánd meg, szeresd, foglalkozz vele, törődj vele. Sokkal könnyebb dolgod lesz, mint ezzel a direkt kérdéssel.

4. Ha már biztosra mész
Egyes férfiak egy bizonyos idő eltelte után úgy gondolják, hogy bizonyos időközönként automatikusan jár nekik a szex a párkapcsolatban. Egy pillanatig se felejtsd, hogy egy nő akkor fog igazán kívánni, ha kívánatosnak gondolja magát. Ha minden szerdán az első simogatásra azt várod, hogy készen álljon, súlyosan tévedsz. Udvarolni évek után is kell, és sokkal aktívabb lesz a szexuális életed, ha hódítani, harcolni próbálsz a szexért.

5. Ha unalmas maradsz az ágyban
Még egyetlen nő sem mondta azt, hogy egész életében misszionárius pózban szeretne szexelni. Ne törődj bele a monotóniába, változtass, próbálj ki új dolgokat, ne szabályozd szigorú keretke közé az együttlétet, légy nyitott párod jelzéseire, kéréseire, utalásaira. Nem árt, ha jó a kommunikáció köztetek, hogy egymás vágyait nyíltan megbeszélhessétek, így sosem válik unalmassá kapcsolat, ami a női libidó fenntartását segíti elő.

(Fotó: Daria Tanoren Flickr)