Jump to content

Újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

2016. 03. 09. 18:00

Újabb budapesti étterem, a Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown kapott Michelin-csillagot, ezzel Budapesten már öt ilyen vendéglátóhely van.

A Costes DownTown tavaly júniusban nyitott meg a Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták. Az étterem séfje Tischler Petra és Tiago Sabarigo.

"Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costesszel minden rendben lesz-e. Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk"

Az összegzés szerint a Costesek társtulajdonosa büszke arra, hogy Tischler Petra és Tiago Sabarigo mellett a Costesnek első Michelin-csillagot szerző és mindkét étterem szakmai irányítását továbbra is segítő Miguel Vieira utóda, Palágyi Eszter is kiérdemelte a Michelin csillagot. Palágyi Esztert a Dining Guide versenyén Az év séfje díjjal jutalmazták.

Az első Michelin-csillagot 2010-ben a Ráday utcai Costes étterem érdemelte ki, a következő évben a Vörösmarty téri Onyx, 2014-ben a belvárosi Borkonyha, tavaly a XII. kerületben található Tanti került a listára.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait és a mellékhelyiségeket is.

(Forrás: Men&Style, MTI | Fotó: MTI)