Jump to content

Jól ment idén a Huawei szekere

2015. 12. 06. 18:43

Dinamikusan növelte okostelefon eladásait a Huawei: a cég összesen 75,4 millió okostelefont szállított ki globálisan az első három negyedévben, 24,33 millióval többet, mint tavaly ilyenkor. Magyarországon pedig eddig összesen 235 ezer darabot szállítottak ki, ami több mint kétszerese a tavalyinak.

Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának vezetőjét elmondta, hogy az idei utolsó negyedévben, a karácsonyi időszak megnövekedett kereslete miatt a kiszállítások dinamikus növekedésére számítanak, év végig 100 millió darab okostelefon kiszállítása a céljuk globális szinten.

A Huawei csoport korábbi közlése szerint az idén árbevételének 10 százalékos növelését tervezi, ezen belül a fogyasztói és a vállalati üzletágakét 30 százalékkal.

A Huawei tíz éve van jelen Magyarországon és ma már közvetve több mint 2500 munkavállalót foglalkoztat és közel 600 beszállítóval áll kapcsolatban. A vállalat eddig 200 millió eurót, mintegy 65 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra, és ezzel a második legnagyobb kínai befektetőnek számít.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Men&Style és MTI | Fotó: Mobilaréna)