Jump to content

Az új Rolex Yacht Master megújult külsőt kapott

2015. 11. 23. 10:01

A világ legnagyobb óra-eseményén, a svájci Baselworld kiállításon rukkolt elő a Rolex új Yacht szériájával, mely némi meglepetésre kaucsukszíjat kapott.

A Föld talán leghíresebb óramárkájának történetében új korszak jött el a megújult Rolex Yacht órával, hiszen a Yacht-Master II a márka egyik legdrágább modellje, ugyanis bonyolult funkciói segítenek a hajózásban is. A "klasszikus" Yacht-Mastert nem tartják a márka legsikeresebb darabjának, a II azonban igazán trendi és divatos lehet, hiszen az elmúlt évek egyik legkeresettebb trendjét követi a szín- és anyaghasználat: fekete kaucsuk szíj és a rózsaarany tok kombinációja a sötétszürke kerámia lünettával egészül ki.

A legújabb trendeknek ellenálló hagyományhű márka az elmúlt évtizedben közkedveltté vált kaucsukszíjat most meglepő módon emelte be kínálatába.
Ez azonban a legkevésbé sem koppintás, hanem a szíj valójában nem hagyományos kaucsuk, hanem a Rolex által kifejlesztett rugalmas polimer, azaz az "Oysterflex". Tartósságát és a viselet során kényelmét az acélszíjakhoz hasonlítják. A szíj másik szabadalma a belső felén végigfutó párna szerű puha sín, mely jóval kényelmeseb viseletet biztosít, mint az eddigi kaucsukszíjak.

A Rolex Yacht Master II másik újdonsága a lünetta, mely nem a fényesre polírozott kerámia, hanem matt, amin a számok nem besüllyednek, hanem kiemeltek. A tok a Rolex saját rózsaarany-ötvözetéből készült, 100 méterig vízálló. A üveg a megszokott karcálló zafírkristály. A modell ára várhatóan 20 ezer euró körül mozoghat majd.

(Forrás és fotók: laurenblog)