Jump to content

Aston Martin két keréken, motor nélkül

2015. 07. 11. 15:22

A legendás és gyönyörű angol sportautókat gyártó cég nem a motorok terén kíván erősödni, hanem azoknak kínál luxus közlekedési eszközt, akik környezettudatoska, szeretnek sportolni és a modern városi életstílushoz alkalmazkodva nem autóval járkálnak mindenhova.

A One-77 bizony a márka egyik legdrágább modellje. Akár autóban, akár kerékpárban gondolkodunk. Míg a négykerekű 760 lóerős, és több mint egymillió angol fontba kerül, addig kerékpár testvére kisebb, könnyebb, de szintén nem olcsó.

A Factor Bikes által megépített kerékpár technikailag rendkívül újszerű, rengeteg olyan megoldással, ami már szinte autóssá/motorossá teszi. Karbonból készült szenzorai együttesen száz különféle paramétert szkennelnek egyfolytában a kormány kijelzőjére.

A nem egészen 10 kilogrammos váz elemei hidraulikus rugókkal illeszkednek, a Shimano váltó pedig az egyenetlen terepen, emelkedőkön és lejtőkön való haladást teszi kényelmesebbé. Az első kerék váltója 20 fokozatot képes kapcsolni, míg led világítás és lejtmenetben elektromos tárcsafék ügyel a biztonságra, amely a fékezési energiát újra felhasználja.

A 77 darab készült el a 25 ezer angol fontért - azaz nagyjából 9 millió forintért - megvásárolható sorozatból, és ha már ennyit kifizetünk ezért a gyönyörű luxus kerékpárért, legalább 7 különböző kombinációban is kérhetünk testreszabást.

(Fotó: thecoolist)