Jump to content

Digitális grafománia: Phree okostoll

2015. 07. 05. 20:35

Egy toll, ami nem fog? Bizony! Az okos-kütyük világának újabb szenzációsan praktikus találmánya a Phree toll, mely digitális grafomániánkat elégítheti ki.

A Kickarteren lelkes rajongók és az ötletet jónak tartó felhasználók adományaiból kifejlesztett és legyártott Phree okostoll tulajdonképpen egy digitalizáló toll. Csak kézbe kell fogni, és írni vele - akárhova! Használható az asztalon, az autó műszerfalán, a falon, a combodon, bárhol, ahova oda tudod nyomni, akár papír nélkül is. A toll ezek után digitális formában megjeleníti a hozzá csatlakoztatott eszközön mindazt, amit írsz.

A toll felismer minden alap e-mail és jegyzetkezelő programot, így akár mobilodra, akár számítógépedre, akár tabletedre vagy tévédre is csatlakoztathatod, hogy megjelenítse mit írtál.

Hasznos lehet jegyzetkészítéshez, amikor nem akarsz vagy nem tudsz pötyögni a gépen, ha csak gyorsan fel kell írnod egy telefonszámot vagy a bevásárlólistát, esetleg olyan helyen akarod használni, ahol nem ildomos a kütyüt nyomkodni (pl. tárgyaláson vagy vezetés közben).

Változtasd a világot papírrá - ez a gyártó OTM Technologies és a Phree toll szlogenje - a toll hegyén lévő apró érzékelő követi és rögzíti a mozgást, majd azonnal megjeleníti a csatlakoztatott eszközön.A toll oldalán lévő kis kijelző pedig okos funkciókat is ellát: kijelzi a hívásokat, üzeneteket, e-maileket, az sms-ekre pedig válaszolhatsz előre beállított sablonokkal is. Mivel a tollban mikrofon is található, akár telefonálhatsz is vele.

A 2016-ban piacra kerülő Phree tollat nagyjából 130 dollárért lehet majd megvenni.

(Fotó: techacute)