Jump to content

Működik a Vissza a jövőbe légdeszkája!

2015. 06. 30. 18:07

Marty McFly légdeszkázott a Vissza a jövőbe című film egyik jövőben játszódó jelenetében. Akkor azt hitték, működőképes lesz a légdeszka, ám az elmúlt években senki nem tudta megépíteni ezt a csoda sportszert. Egészen idáig, úgy tűnik.

A Lexus egy titokzatos videóval rukkolt elő, melyben bemutatja működés közben a saját fejlesztésű légdeszkát, ám működéséhez nem fűz semmilyen magyarázatot.
A kérdés egyből felmerült a videó kommentelői és szakértők között: valódi-e a légdeszka és nem csak egy ügyes videós trükkről van szó? A legtöbben egyből mágnes erejére gondoltak, ugyanakkor ahhoz fém felületre lenne szükség, a videón látható felület viszont nem tűnik fémfelületnek.
Egy spanyol magazin azonban utánajárt a dolgoknak, és elment abba a barcelonai parkba, ahol a videót felvették. Ott kiderült, hogy a légdeszka valóban működőképes, ám ehhez tényleg egy külön pályát kellett építeni. A pálya tényleg fémből készült, de nagyon vékony falapokkal fedték le, ezért volt megtévesztő videón látható felület.
A Lexus a folyékony nitrogént is használó mágneses légdeszka miatt épített fel külön egy mágneses parkot, azt azonban nem tudni, hogy lebontja-e majd a kisfilmben használt pályát, vagy esetleg a nagyközönség is kipróbálhatja-e majd Marty McFly jövőbeni járművét.



(Fotó: popsci)