Jump to content

Félig hibrid lesz az új Ferrari

2015. 06. 30. 17:37

Hivatalosan csak szeptemberben mutatják be a legújabb Ferrarit, a legendás 250 GTO 60. évfordulója alkalmából tervezett F12 GTO-t, ám egywebes technikai hiba miatt már most tudjuk a hétpecsétes titkokat.

A Ferrarinak van ugyanis egy webes konfigurátora, mely csak és kizárólag meglévő ügyfelek számára elérhet, véletlenül feltárta a leplet a szeptemberben bemutatásra kerülő F12 GTO-ról.

A tendencia egyértelmű, a Ferrari is lassan átáll az elektromos autók fejlesztésére, hiszen a GTO már benzines-elektromos hajtású lesz, azaz 6,3 literes szívó V12-es motort a LaFerrari HY-KERS hibrid rendszerével ötvözik, így várhatóan legalább 800 lóerő lesz az összteljesítménye - összehasonlításképpen az F12 Berlinetta is már a hihetetlen 740 lóerős teljesítményre képes.

Mivel az F12 GTO egyfajta mementója lesz a 250 GTO-nak, nem csoda, ha formai jegyeket is örökölt a 60 éve bemutatott modellből. Az F12-es külsőleg is átalakul, fekete betétek, csíkok és légbeömlők jelentek meg a karosszérián, és az aero-csomag is sokkal agresszívebb lett.

Az új GTO hivatalos bemutatója az őszi Frankfurti Autószalonon várható, az első darabok a jövő év második felében lesznek megvásárolhatók, ás amúgy is csak 650 darabot terveznek legyártani belőle.

A kiszivárgott kép:



(Fotó: conceptcarz)