Jump to content

Vespa 946 Emporio Armani

2015. 06. 28. 18:44

Vespa: a méltán népszerű olasz hétköznapi életstílus megtestesítője. Armani: az olasz divat és luxus jelképe. A kettő együtt? Valami igazán izgalmas!

A Vespa 1964 óta ontja stílusos kismotorjait az olaszoknak, és mindenkinek, aki olasz életstílus szerint él és közlekedik szerte a világon. A robogók ikonikus jelkép márkája önmagában is státusszimbólum lehet, annak ellenére, hogy az olaszok számára olyan ez a kis járgány, mint a levegő, a bor vagy épp a spagetti: azaz a mindennapok része.
És mi lesz akkor, ha a Vespa mellé odaáll egy másik tradicionális és legendás brand, az Armani? Két jónevű olasz márka kohéziójából született a Vespásan vagány és stílusos, valamint Armanisan divatos és luxusérzetű robogó, a Vespa 946 Emporio Armani.

A Vespa Piaggio tavaly ünnepelte 130. születésnapját, az Armani pedig idén 40 éves, így az együttműködés nem véletlen. Így született meg a limitált széria gondolata, melyet már fényezésről is fel lehet ismerni: maga Giorgio Armani álmodta meg az egyedi matt szürke fényezést, mely a ráeső fény erősségétől és szögétől függően fekete vagy méregzöld árnyalatot is felvesz, némi gyöngyházas beütéssel.

A matt fény mellett megmaradt a Vespa legújabb modelljeire jellemző vintage hangulat, amit növel a monoblokk alumínium színe a kakaóbarna bőr elemekkel. A markolat, az ülés, valamint a táska is ebben a klasszikus árnyalatú barna színben pompázik.

A Vespa Emporio Armani modelljét néhány nagyvárosban lehet majd megvásárolni. Az egyedileg sorszámozott, limitált modell forgalmazása már elindult, ám a vállalat csak komoly érdeklődőknek adja ki a pontos árat, de mivel a tavaly piacra dobott másik limitált Vespa-sorozat, a Bellissima 946 is 10 ezer dollár felett volt elvihető, sejthető, hogy most is mélyen a pénztárcájába kell nyúlni annak, aki Armanis Vespával szeretne robogni.


(Fotó: bikedekho)