Jump to content

A világ legdrágább alkoholos palackjai 2.

2015. 06. 27. 18:42

A drága alkoholos italok mindig is felső tízezer kiváltságai voltak, és már évszázadok óta komoly vagyontárgynak számítanak a különleges párlatok. Ám ezek még egy kategóriával feljebb vannak, mint egy remek skót whiskey!

1. Royal Salute Tribute to Honour, 215 ezer dollár

A név az Honours of Scotland, azaz a brit koronázási ékszerek összegző nevére utal, a palack formája pedig önmagában királyi. A Royal Salute egyik legjobb skót whiskey-je található benne, a termelőről pedig mindent elmond, hogy a legfiatalabb whiskey-je is 45 éves. A néhány darabos széria azért is különleges, mert a kristályüveget 400 fehér és fekete gyémánt darabka díszíti.

2. The Macallan 64 Year Old in Lalique: Cire Perdue, 460 ezer dollár

Egy palack ebből az ikonikus skót whiskey-ből kétszer annyiba kerül, mint a lista eddigi darabjai. A The Macallan Skócia egyik leghíresebb whiskey márkája. A márka Rene Lalique kristályművész 150. születésnapja alkalmából tervezett egy egészen különleges palackot, természetesen kristályokkal kirakva. A benne található párlat 64 éves, és mindössze egyetlen ilyen üveg van a világon.

3. DIVA vodka, 1 millió dollár

Most biztos azon gondolkodsz, hogy vajon mi kerülhet 1 millió dollárba egy üveg vodkában. Persze, jó minőségű: természetes ásványvízből készült triplán desztillált vodka, melyet előbb faszénen, majd gyémántokból és kristályokból őrölt homokon szűrnek át. Ja, és persze az üveg is csupa gyémánt. Hát ezért.

Folyt, köv. a legdrágább palackokkal!

(Fotó: thrillist)