Jump to content

A világ legdrágább alkoholos palackjai 1.

2015. 06. 26. 10:19

Szereted a különleges italokat? Most nem egy hatputtonyos Tokaji Aszúról, vagy egy értékes bordeaux-i vörösborról lesz szó, hanem a világ legeslegdrágább italairól és palackjairól.

1. Armand de Brignac Midas, 200 ezer dollár

Ennek a palacknak nem más a tulajdonosa, mint a rapper mogul Jay-Z. Már egy hagyományos méretű Armand de Brignac pezsgő is jó drága, hiszen 300 dollár körül kapható. Ez a 30 literes (!) óriáspalack azonban egyedülálló a világon, hiszen amellett, hogy remek bicpesz edzés egész este tölteni belőle, a márka szimbóluma aranyra van festve a palackon.

2. Bombay Sapphire Revelation, 200 ezer dollár

A Bombay Zafír amúgy is az egyik legjobb minőségű gin a világon, ám ez az üveg még különlegesebb. Karim Rashid művész pontosan 5 darabot dobott fel ebből a fajtából Baccarat kristállyal, gyémántokkal és stílusosan zafírral.

3. The Dalmore 62, 215 ezer dollár

Ez a skót whiskey a világ legdrágábbja. 2012-ben került kereskedelmi forgalomba, igaz mindössze 12 palack van belőle a világon. Három évvel ezelőtti palackozása előtt 62 évig (!) érlelődött hordóban. Remek befektetés, hiszen a termelők szerint a bontatlan üvegben évről évre folyamatosan nő a whiskey minősége.

Folyt. köv. a még drágább palackokkal!

(Fotók: thrillist)