Jump to content

Egyszerű trükkök autótulajoknak

2015. 06. 23. 20:25

Ha autótulajdonos vagy, biztos szembesülsz időnként apró, de zavaró problémákkal a kocsit illetően. Íme néhány trükk kisebb problémák pofonegyszerű orvoslására.

1. Készíts házi illatosított nedves törlőkendőt. Egy régi pólót vágj cafatokra, tömködd bele egy befőttesüvegbe, azt pedig töltsd meg egyenlő arányban vízzel és ecettel, tegyél hozzá 15 csepp citrom, 8 csepp levendula és 4 csepp bergamot illóolajat úgy, hogy a kendők kellőképpen elázzanak. Zárd le a befőttesüveget, és ha szükséged van rá, vegyél ki egy nedves pólódarabot és használd a műszerfal tisztítására.

2. Régi fogkefével és fogkrémmel ess neki időnként a fényszóróknak és lámpabúráknak autódon. Alaposabban tisztíthatsz így, mint egy törlőkendővel, és még a rendszámtáblára ragadt bogaraktól is könnyebben megszabadítod autódat.

3. Apró garázsba kell bepasszíroznod az autót? Sokszor ütődik neki az ajtó vagy a csomagtartó a falnak? Készíts védőpárnát polifoam úszóövből, amit a falra rögzítve megvédheted autód ajtóit.

4. El kellene távolítani a matricát a szélvédőről? Ne használj borotvapengét vagy jégkaparót! Egyszerűen csak áztass egy darab újságpapírt meleg vízbe és simítsd rá a matricára, majd várj 10 percet. Ennyi a trükk!

5. Kéne egy kis polírozás autódnak a felverődött kavicsok okozta lepattogzások miatt? Kicsi foltokhoz nem kell políroztatnod. Csak nézz körül párod körömlakkos üvegei között vagy menj egy egy drogériába és keresd meg az autód színéhez legközelebb álló körömlakk árnyalatot, és kozmetikázd így a problémás pöttyöket. Senki nem fogja észrevenni!

6. Egy doboz pizzát szállítasz haza és van ülésfűtésed? A hazafelé vezető úton tedd az anyósülésre a doboz pizzát és kapcsold be az ülésfűtést, hogy melegen tartsd a pizzát, amíg hazaérsz!

(Fotó: purewow)