Jump to content

A Kis Herceg időtlen órája az IWC-től

2015. 06. 22. 14:38

A tematikus limitált szériás luxusórák idejét éljük, nem csoda, ha az IWC svájci óragyár is előrukkolt egy különleges modellel. A Kis Hercegnek dedikált óra csodás motívumokkal és lehenegerlő technikával készült el.

Az eredetileg pilóták számára gyártott Double Chronograph mintájára készült el a korlátozott számban legyártott Kis Herceg óra, a különbség annyi, hogy a kék számlapon hét kis csillagot láthatunk. A hét csillag Antoine Saint Exupéry méltán híressé vált könyve, a Kis Herceg főszereplője által meglátogatott hét bolygó, melyek a hét folyamán naponta felgyulladnak.

Az óratok hátsó lapja a súgónk: itt látjuk a Kis Herceg vésett arcát, valamint kisbolygók gravírozott neveit.

Az óra cockpit stílusa elődjére és alapdarabjára emlékeztet, a 43 mm-es tok erős, masszív és jól bírja a terhelést, azaz rendkívül férfias megjelenésű. Az IWC saját, 79240-as kaliberű, 25 köves automata szerkezete működteti ezt a Kis Herceg Double Chronographyt 44 órás járástartalékkal.

A dupla krogonráffal két részidőt is mérhetünk az órával, amit az IWC-re jellemző zafírkristály üvegen keresztül olvashatunk le. A rozsdamentes acéltokban belül található belső lágyacél ráma pedig a mágneses erőhatásoktól védi meg a szerkezetet. Az sötétbarna bőrszíjjal piacra kerülő IWC Pilot’s Double Chronograph „Le Petit Prince” modelljéből 1000 darabot gyártottak kereskedelmi forgalomba.

(Fotó: livingproper)