1. Lecsepegtetés: a halakat sütés előtt mindenképpen töröld szárazra. A húst és a zöldséget grillezés közben csak kevés páclével szabad kenegetni, különben a lé belecsepeg a tűzbe.
2. Pihentetés: ha a hús megsült, ne hagyd a grillen, hanem csomagold alufóliában különben kiszárad.
3. Megfelelő előkészítés: a hús a grillezéskor szobahőmérsékletű legyen. Mielőtt hozzálátsz a sütéshez, készítsd ki az evőeszközöket, tányérokat.
4. Helyelosztás: a gyorsan sülő húsokat teheted közvetlenül a tűz fölé. A nagyobb darabokat, mint a csirke, ne rakd oda, mert azoknak több idő kell a süléshez, így még azelőtt megégnének, mielőtt megpuhulnának. Érdemes a grillező egyik felén erősebb tüzet csinálni.
5. Kivárás: csak akkor kezdj el grillezni, amikor a faszén átizzott és a felszíne kifehéredett.
(Fotó: realgirlskitchen)