Jump to content

Legyél te is grillmester! 2.

2015. 06. 17. 19:55

A nyáresti grillpartik egyik legfontosabb eleme az a többnyire férfiember, aki a grill mellett áll és finomabbnál finomabb húsokat süt és kínálja a vendégeknek. Jöjjenek az újabb tippek és trükkök, hogyan legyél tökéletes grillmester!

1. Lecsepegtetés: a halakat sütés előtt mindenképpen töröld szárazra. A húst és a zöldséget grillezés közben csak kevés páclével szabad kenegetni, különben a lé belecsepeg a tűzbe.

2. Pihentetés: ha a hús megsült, ne hagyd a grillen, hanem csomagold alufóliában különben kiszárad.

3. Megfelelő előkészítés: a hús a grillezéskor szobahőmérsékletű legyen. Mielőtt hozzálátsz a sütéshez, készítsd ki az evőeszközöket, tányérokat.

4. Helyelosztás: a gyorsan sülő húsokat teheted közvetlenül a tűz fölé. A nagyobb darabokat, mint a csirke, ne rakd oda, mert azoknak több idő kell a süléshez, így még azelőtt megégnének, mielőtt megpuhulnának. Érdemes a grillező egyik felén erősebb tüzet csinálni.

5. Kivárás: csak akkor kezdj el grillezni, amikor a faszén átizzott és a felszíne kifehéredett.

(Fotó: realgirlskitchen)