1. Minőség: a friss húsféléket lehetőleg hentestől szerezd be, és kérj tanácsot, hogy minek mennyi a zsírtartalma, mert ez az egyik legfontosabb a grillezésnél.
2. Változatosság: ha gyümölcsöt grillezel, figyelj rá, hogy amikor a rácsra kerül, ne legyen túl hideg. Ha fóliában kerül a rácsra, akkor érdemes előtte vaj, citromlé, valamint méz vagy juharszirup keverékében bepácolni.
3. Húshőmérő: mindig a hús közepébe szúrjuk. A kisebb darabok akkor puhák, ha a felszínükön kijön egy ki lé.
4. Időzítés: a hús sütését nem érdemes elkapkodni. Ha ugyanis megfelelő időt szánunk rá, garantáltan nem fog kiszáradni vagy megégni.
5. Forgatás: ha túl sűrűn fordítgatjuk a húst, hamar elszakadnak benne a rostok, ezáltal pedig könnyen kiszárad. Különösen fontos: a halnak mindkét oldalát csak egyszer szabad megsütni!
Folytatása következik!
(Fotó: thefoodfather)