Jump to content

Okok, amik miatt lassú lehet számítógéped 2.

2015. 06. 16. 18:02

Idegesítően lassú számítógéped vagy az interneted? Lehet, hogy nem szolgáltató hiba, hanem a gépedben kell keresni a hibát. Vagy abban, ahogy használod. Újabb 3 ok, amiért lassú lehet számítógéped.

1. Egyszerre túl sok programot használsz
Minél több minden van nyitva, minél több program fut egyszerre, annál nehezebben dolgozik géped. Ugyanúgy, mint az emberi agy, a túl sok információtól és feladattól túlterhelt lehet, ami a működés lassulását okozhatja. Zárj be minél több programot, takarítsd az asztali ikonokat.

2. Vírust kapott be
Ha számítógéped bekapott egy vírust, akkor az egyéb furcsa jelek és szokatlan viselkedés mellett a lassulás is tünet lehet. Fontos, hogy megbízható tűzfal védjen a külső támadásoktól, így érdemes egy megbízható programmal és AdBlock reklám mentesítővel, valamint felelősségteljes internetezési szokásokkal böngészni a virtuális világban.

3. Csak egy digitális detoxra van szükség
Ugyanúgy, ahogy az emberi testnek, a számítógépednek is szüksége lehet időnként egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, lazulásra. Esténként hagyd aludni géped, azaz kapcsold ki teljesen, ne csak alvó üzemmódba tedd. Hosszú használat után pihentesd, hogy lehűljön, frissíteni tudjon.

(Fotó: goldbeck)