Jump to content

Okok, amik miatt lassú lehet a számítógéped 1.

2015. 06. 16. 17:39

Nincs is idegtépőbb dolog, mint ha valamit gyorsan el kell intézned a számítógéped segítségével, ám az lajhártempóban működik. Nem tudod mi lehet ennek az oka? Néhány tipp, hátha segítünk!

1. Frissíteni kellene az operációs rendszert, szoftvert
Amikor 4 óránként felbukkan a kis ikon, ami arra kér, hogy sürgősen frissítsd a szoftvert vagy új verzió áll rendelkezésedre, tedd meg! Szánj rá 5 percet, addig pihenj egyet a nagy munkában vagy internetezésben. Ezek a frissítések nem azért jönnek, hogy téged idegesítsenek, hanem hogy jobban, gördülékenyebben működjön az operációs rendszer.

2. Túl kevés a tárhely
Az elmúlt 15 év mind a 42 ezer fotója ott pihen a gépeden? Akkor ne csodálkozz, hogy minden más is lassan működik: a fogyóban lévő tárhely csökkenti a virtuális memóriát és ezzel együtt a működés folytonosságát és akadozóvá teszi a programok kezelését. Törölj, válogass, vagy mentsd a képeidet külső tárhelyre!

3. Lopják a wifidet
Ha az internet lassú, és nehezen töltődnek be az online oldalak, jusson eszedbe, hogy esetleg mások is használhatják nyilvános wifidet: a gyerek épp tölt valamit, vagy a szomszéd akadt rá a vezeték nélküli hálózatodra. Használj privát hálózatot, amit biztonságos jelszóval érdemes védeni.

Folytatása következik!

(Fotó: popsugar)