Jump to content

Az új iPhone-nal sötétben is lehet majd vakuzni

2015. 06. 15. 08:11

Egyre több információ lát napvilágot az új iOS 9 szoftverrel kapcsolatban, többek között az idén érkező új iPhone 6S készülékekre tesztelt szoftververziójának fejlesztői forráskódja alapján például az előlapi kamera is kap vakut.

Ez pedig azt jelenti, hogy akár akkor is szelfizhetünk az előlapi kamerával, ha épp sötét van. De talán nem is ez a legfontosabb a most kiszivárgott új információk kapcsán, hanem az, hogy a vaku mellett minden más is olyan lesz az első kamerában, mint a hátsóban,

Azaz a 2015-ben piacra dobandó új iPhone-ok első kamerája már valószínűleg ugyanazt tudja majd, amit most a hátlapi: 720p helyett 1080p felbontásban lesz képes videót rögzíteni, akár másodpercenként 240 képkocka frissítéssel, valamint ezzel a kamerával is készíthetsz majd panorámaképet, akár saját magaddal benne - ez lehet a szelfipanoráma. Ennek a funkciónak egyébként haszna is van: ha egy egész csoportnyi embert akarunk belepasszírozni a szelfibe.

Az iOS 9 egyébként az Apple fejlesztői szerint nem fog annyi újdonságot hozni, mint a 8-as előd, ám sokkal stabilabb lesz, az új operációs rendszer pedig olyan jól lett optimalizálva, hogy az eszközök – elsősorban a legújabb iPhone-ok és iPadek – akár plusz egyórás üzemidőt is elérhetnek vele.

(Fotó: tbreak)