Jump to content

Mr. Bean több, mint 3 milliárdot kapott sportautójáért

2015. 06. 11. 19:12

Rowan Atkinson színész csaknem 3 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért adta el majdnem 20 éve használt, és kétszer is összetört McLaren F1-esét.

Rowan Atkinsonról néhány dolgot mindenki tud: ő Mr. Bean vagy a Fekete Vipera, a külsőjére és sokszor szerencsétlennek tűnő megjelenésére felépített komédiás személyiségével várt hihetetlenül népszerű színésszé.
Akik jobban ismerik az életét, azt is tudják, hogy a magánéletben imádja a drága és gyors autókat. Garázsában nem egy különleges és ritka modellt tart, melyekkel szeret gyakran és gyorsan közlekedni, ergó néha össze is töri őket.

Egyik legszeretettebb verdája egy saját, eredeti McLaren F1-es volt, melyet tényleg nem csak divatból vett meg: 18 éven át hajtotta a mélybordó gyönyörűséget, így statisztikailag talán nem is meglepő, hogy kétszer is volt balesete vele.

Atkinson 1997-ben vette meg az autót 640 ezer angol fontért és csaknem két évtizeden át nyüstölte. Összesen 64 ezer kilométert tekert bele, és kétszer törte. Először egy Metro kisautóba szaladt bele hátulról, ekkor csak az autó orrán sérült néhány karosszériaelem. 2011-ben azonban komolyabb balesetet élt át Atkinson, amikor egy kanyarból kisodródva kidöntött egy közlekedési táblát és fának ütközött: ekkora szinte agyontört az autó, mely két darabra szakadt és ki is gyulladt. Mire nem jó a brit casco, hiszen a balesetért 910 ezer fontot kapott a biztosítótól.

Atkinson most döntött úgy, hogy ideje megválni a szeretett autótól, melyet a káresemények és a futott kilométer tükrében szokatlanul magas áron tudott eladni: a McLaren 8 millió fontért kelt el, ami csaknem 3 és fél milliárd forintnak felel meg.

(Fotó: telegraph)