Jump to content

10 millió ingyenes wifikörzetet épít ki a Microsoft

2015. 06. 07. 20:54

A Microsoft tényleg azt szeretné, ha mindig internetközelben lennénk, ezért hatalmas lépésre szánta el magát: 10 millió wifi hotspotot telepítene 130 országba.

A nemes egyszerűséggel Microsoft Wifinek elnevezett szolgáltatás persze csak akkor igazán hasznos mindenki számára, ha nem csak Windows operációs rendszereken keresztül működik, hanem használhatják azok is, akik telefonjukon, táblagépükön vagy laptopjukon más operációs rendszereket, azaz iOS-t vagy Androidot futtatnak. Így nem csak a Windows Phone-ok, hanem az iPhone-ok és androidos telefonok is csatlakozhatnak a hotspotokra.

Egyelőre részleteket nem közölt a cég a szolgáltatásról, azt viszont megerősítette, hogy új információkat a microsoftwifi.com oldalra rakja majd fel. A szolgáltatásba egyszer kell majd bejelentkezni, innentől automatikusan felcsatlakozik majd azokra a helyekre, ahol ilyen hotspotok vannak.

A rendszer hasonlónak tűnik a SkypeWifihez, itt a fizetős Skype-felhasználók csatlakozhatnak wifihez a világ több pontján. Az ingyenes wifi használatához első körben valamilyen Microsoft-termék vásárlása kell majd, például egy Office 365 előfizetés.

(Fotó: unbits)