Jump to content

Az okos-őrület újabb fejezete: Jön az okos zár!

2015. 06. 03. 22:54

Annyi mindenről írtunk már az okos-őrület jegyében: okostelefonról, okosóráról, okosfarmerről és még okosbőröndről is. A fejlesztési fázisban lévő Candy House projekt segítségével telefonunkkal is bejuthatunk otthonunkba.

A frappáns módon Sesame-nak elkeresztelt alkalmazás jelenleg fejlesztési fázisban van, a programozók és az ötletgazdák pedig pénzt gyűjtenek megvalósítására. Ha sikerül létrehozni az ötletes applikációt, otthonunk ajtaja mobillal lesz nyitható, de akár kopogásra is kitárul majd. A mobilunk mellett szükségünk lesz egy kis zárszerű eszközre, mely bármiféle faragás, fúrás és a korábbi zár eltávolítása nélkül, arra ráhelyezve könnyedén felszerelhető az ajtónkra, az alkalmazás telepítése után pedig már hozzá sem kell nyúlnunk, hiszen mindössze a mobilunkat kell elővennünk annak nyitásához.

Az alkalmazás beállítható úgy is, hogy csak hangvezérléssel nyitjuk az ajtót, de ha valakinél nem lenne ott a mobil, vagy esetleg lemerült volna, akkor egy előre programozott, titkos kopogást is felismer és kinyílik. Ráadásul több színben is elérhető lesz, hogy mindenféle ajtószínhez passzoljon.

Az alkalmazás a biztonságra is figyel, így értesítést küld mobilodra, ha valaki kinyitotta az ajtót. Természetesen minden otthon lakó saját kóddal, azaz kulccsal tud csak bejutni az ajtón, így az értesítésből az is kiderül, épp ki ért haza a családból. A Sesame ráadásul rendkívül strapabíró, hiszen egy feltöltéssel másfél évig működik, ám ha merülő félben lenne, azt is jelzi a program. Ráadásul csatlakozik az otthoni wifi hálózatra, így még mobilnet sem szükséges a nyitáshoz.. mindezt várhatóan 150 dollárért!

(Fotó: 9to5mac)