Jump to content

Milyen a jó legénybúcsú? 2.

2015. 06. 02. 11:05

A legénybúcsú a legtöbb férfi esetében az amerikai kultúrából (és filmekből) átvett ereszd el a hajamat jelenti: éjszakába nyúló, esetleg több napos bulisorozat alkohollal, egyenpólóval, feladatokkal és persze felbérelt hölggyel, hölgyekkel.

Persze akadnak visszafogottabb legények is, akiknek az a fontos, hogy elmehessenek egy jót beszélgetni barátaikkal, és akadnak olyanok is, akik tartalmas, aktív programokat szerveznek barátjuk utolsó szabad hétvégéjére. Ahány legény, annyi szokás.

A klasszikus, alkolholos, ereszd el a hajam, táncoslányos és a visszafogott beszélgetős bulik mellett van még két főbb kategória, amelynek mentén elindíthatod a szervezést.

1. Az aktív legénybúcsú
Egyre elterjedtebb a legénybúcsút elnyújtani, azaz nem csak egy emlékezetes estével letudni, hanem egy hosszú hétvégével egybekötni. Utazás, ház bérlés, aktív programok, kirándulások, városnézés, rafting, wellness, borkóstoló, stb. A lényeg, hogy több napot is együtt legyen a társaság, világot lásson, és ne csak alkoholt igyon. Persze az ilyen jellegű többnapos legénybúcsút össze lehet kötni a klasszikus legénybúcsú egyéb elemeivel is!

2. A legendás célpontok
Pénztárca és extravagancia válogatja, de persze vannak klasszikus legénybúcsú helyszínek a világon. Amerikában ez természetesen Las Vegas, ahol könnyen lehet szállást foglalni, lányokat találni és észveszejtőt bulizni. Ha Európán belül tervez a társaság, népszerű Amszterdam, külföldiek számára Budapest, London és Barcelona is, vagy a nyári tengerparti bulihelyek, mint például Ibiza, vagy Mykonos. Válasszatok egy könnyen és viszonylag olcsón elérhető nagyvárost vagy tengerparti üdülőhelyet, és mást nem is kell szervezni, a buli majd jön magától!

Folyt. köv.!

(Fotó: huffingtonpost)