Jump to content

Milyen a jó legénybúcsú? 1.

2015. 06. 01. 11:01

Nyáron sok az esküvő, így ebben az időszakban megszaporodnak a hazánkban is egyre népszerűbbé váló, lagzi előtti búcsúbúlik: a legény- és leánybúcsúk. Na de milyen is legyen pontosan egy legénybúcsú?

A vőlegény legjobb barátai ilyenkor összefognak és szerveznek egy búcsúztató bulit, hiszen a barátjuk legényélete a végéhez közeledik. A cél egy utolsó, közös emlékezetes buli, ha még egyszer utoljára mindent szabad…persze a legénybúcsú nem az utolsó alkalom, a lagzi és a nászút után általában ugyanúgy folytatódnak a hétvégi kanbulik egy szoros baráti társaságban…

Na de milyen egy jó legénybúcsú? Ahány ház, annyi szokás. Már vannak erre az üzletágra szakosodott vállalkozók, találunk üzleteket, ahol a kellékeket is beszerezhetjük.

1. A klasszikus legénybúcsú
Bármennyire is fura pont ezt a verziót klasszikusnak nevezni, valójában ezt örököltük a tengerentúlról. Összehívni a legjobb barátokat, lehetőleg elutazni egy olyan városba vagy országba, ahol senki nem ismer, felvenni egy vicces egyenpólót, és hatalmasat bulizni, miközben a vőlegénynek mindenféle pikáns feladatokat kell elvégeznie, lehetőleg egy meztelen gumibaba társaságában. Az este fénypontja természetesen az előre megrendelt fellépő hölgy, aki lenge öltözékben táncol a vőlegénynek, az pedig belátása szerint foglalkozhat vele behatóbban is.

2. A visszafogott legénybúcsú
Ebben az esetben a vőlegénynek nincsenek nagyobb igényei, csak együtt szeretne lenni legjobb barátaival. Összegyűlnek, finomakat esznek és isznak, kerti sürögetést rendeznek, majd éjszakába nyúló beszélgetés és emlékfelidézés következik. Ez azoknak az összeszokott baráti társaságoknak megfelelő, ahol a buli nem egyenlő a féktelen lerészegedéssel, a barátok pedig már esetleg családos emberek, akiknek nincs arra módjuk, három napra Las Vegasba utazzanak elfelejteni a világot.

Folyt. köv.!

(Fotó: belgradenight)